michaln007 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam, czy istnieje jakaś alternatywa dla zestawu za 3,5k a mianowicie dla Fractal Design Define R4 Black Pearl bo ta obudowa jest stosunkowo droga. To co mnie interesuje to by ten zestaw za 3,5k w obudowie był maksymalnie cichy nie chce słyszeć niepotrzebnych szumów, jeśli nie ma nić w niższej cenie to zdecyduje się na tego fractala byle tylko było cicho. Nie wiem czy np obudowa SilentiumPC Gladius M40 Pure Black mogłaby posłużyć do tego zestawu (chodzi o kwestje czy jest dostatecznie cicha i czy zmieści sie w niej wentylator na cpu z proponowanego zestawu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Ta obudowa jest na tyle szeroka że nie musisz się martwić czy wejdziewysokie chłodzenie procesora lib spory wentylator np 140mm .Obudowa ta posiada maty wyciszające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postus Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Gladius m40 zobacz tutaj w kwestii coolerow: http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-gladius-m40-vs-wysokie-coolery-cpu-2/ Bez problemu fortis tam wchodzi - moja konfiguracja. Nigdy nie miałem do czynienia z Fractal etc.. ale Gladius nie jest cicha obudową. Wentylatory - fabrycznie 3 robia troche hałasu. Gdy wyłączysz wentylatory słychać różnicę. Dodatkowo jeden wentylator wpada w wibracje (od nowości jakoś dziwnie pracuje). Poza tym ta obudwa jest otwarta, tylko siatki dzielą wentylatory od świata, więc zawsze słyszalność będzie w X stopniu. Można zmienić wentylatory na inne żeby było ciszej. Moim zdaniem jeśli szukasz ciszy lepiej zainwestować We fractala bo to chyba najlepsze rozwiązanie obecnie na rynku (w tych $$$). Nie miałem styczności z Fractal.. ale na forach dobre ma opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) @ UP Wystarczy, żeby wentylatory pracowały na "Low" a będzie w miarę cicho Edytowane 19 Grudnia 2013 przez COOLINGpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...