ChristeQ Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Idą święta, przydałoby się posprzątać tu i ówdzie w sprzęcie. Może wpadną jakieś zniżki, kto wie? Wracając do tematu, szukam solidnego, szybkiego, dobrego i wytrzymałego dysku SSD w rozsądnej cenie.. Będzie na nim system Windows 7 64bit + jedna gra np. Bf4 (w to ostatnio pykam najwięcej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postus Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Samsung 840 PRO Plextor M5Pro Plextor MPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8fingers Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Zastanawiam się nad kupnem SSD. Ale w trosce o swoje finanse zapytam się Was ( bo od dawna nie śledzę cen komponentów komputerowych) kiedy można liczyć na dobre ceny tych dysków, bliżej świąt czy po nowym roku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristeQ Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Samsung 840 PRO Plextor M5Pro Plextor MPS Mam na oku tego Plextora M5Pro, tego Plextora MPS nie wiem co to, nie mogę znaleźć. A coś tańszego o 50-100zł podobnego do tego M5Pro? (Tylko nie samsung). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 M5S, a nie MPS. http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/4856457 Ma niższy zapis niż M5 PRO, ale to nie jest problem. Zwłaszcza że dysk głównie pod system. Do innego użytku jak gry też sie sprawdzi, ale to wciąż za drogi interes by był do takich zastosowań. Inna sprawa że większośc gier i tak działa podobnie co na zwykłym HDD. Niektóre szybciej się ładują. Ale na ilość FPS to nie ma wpływu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postus Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Devil dokładnie nie wiem skąd to "P" mi wyskoczyło. Promocji szukaj w X-Kom np. Ostatnio przez 5 godzin Samsung 840 pro był za 439zł o ile sie nie myle. To Była super okazja bo to czołowy dysk na rynku. Ogolnie to na kingstonie V300 niby różnicy nie zauważysz, ale wymienione wyżej to czołówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Plextor jest liderem rynku. M5S spokojnie nada się na systemowy, a jest "ciut" tańszy niż M5 Pro Xtreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristeQ Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 M5S, a nie MPS. http://www.skapiec.pl/site/codomp/4856457 Ma niższy zapis niż M5 PRO, ale to nie jest problem. Zwłaszcza że dysk głównie pod system. Do innego użytku jak gry też sie sprawdzi, ale to wciąż za drogi interes by był do takich zastosowań. Inna sprawa że większośc gier i tak działa podobnie co na zwykłym HDD. Niektóre szybciej się ładują. Ale na ilość FPS to nie ma wpływu. Tak chodzi o ładowanie gry, a dokładniej mapy przed rozgrywką Zapis dużo w tym przypadku nie robi to racja. Raz zapisane i dysk ma spokój z tym. Tylko odczyt. Ok nastawiony jestem na tego Plextora M5S PX. Dzięki za poprawkę Devil dokładnie nie wiem skąd to "P" mi wyskoczyło. Promocji szukaj w X-Kom np. Ostatnio przez 5 godzin Samsung 840 pro był za 439zł o ile sie nie myle. To Była super okazja bo to czołowy dysk na rynku. Ogolnie to na kingstonie V300 niby różnicy nie zauważysz, ale wymienione wyżej to czołówka. Dzięki za przydatną informację. Przyda się. Plextor jest liderem rynku. M5S spokojnie nada się na systemowy, a jest "ciut" tańszy niż M5 Pro Xtreme. Ok. Pozostaje jeszcze jedna kwestia, czy w zestawie są takie boczne uchwyty do zamocowania w 3,5" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Takie uchwyty, a właściwie tacka jest w M5 Pro. M5S chyba tego nie ma, ale za to jest dużo tańszy, więc możesz taką tackę dokupić osobno, na własną rękę. Lub po prostu połóż dysk "luzem". Nic mu się nie stanie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...