tomek8921 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam na dniach chcę zakupić zestaw komputerowy w granicach ok 4000zł :chodzi mi o całą skrzynkę + system operacyjnykomputer ma być wykorzystywany do robienia grafiki 2D oraz animacji 2D i grafiki i animacji 3Dkwota to około 4000 złczęści mają być nowe, podzespoły w przyszłości chciałbym podkręcićchciałbym żeby na takim zestawie można było zagrać w miarę nowe gry na wystarczających detalachze starego kompa nie mogę nic wykorzystać (za stary staruszek jest)sklep może być dowolny co do zestawu nie mam jakiś szczególnych preferencji oprócz małych wyjątków :nie potrzebuje dysku SSD ale dysk 2TB to jest minimum, pamięć z tego co się orientuję(a jest to wiedza raczej nie duża więc jeśli się mylę to śmiało mnie proszę poprawiać) pamięć chciałbym pod to 16GB, nie wiem czy chłodzenie cpu jest potrzebne ? potrzebuję również karty sieciowej :) chciałbym móc podłączyć pod to jeszcze jeśli to jest możliwe kartę dźwiękową i ale to już oddzielnie jakiś dobry zestaw muzycznypoproszę o zestawienie takiego zestawu tylko tak żebym coś z tego rozumiał bo teraz jestem całkiem zielony co do składania komputera tzn proszę o wytłumaczenie akurat dlaczego to a nie inne :) z góry dziękuję za odpowiedź :) i przepraszam za jakieś nieścisłości jeśli takie są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8921 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 zestaw jednak nie będzie podkręcany :) jeśli ktoś może to niech odpowie mi w temacie :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Jeśli nie podkręcany to bym polecił ci coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/C3VJbP/ Tylko nie wiem o co chodzi z kartą sieciową. Potrzebujesz karty do sieci bezprzewodowej? Co do wyboru podzepołów. Xeon - 4 rdzenie 8 wątków najlepsze co może być do nie podkręcanego zestawu. Grafika hd 7870 xt powinien dawać we wszystkich najnowszych grach radę dysk wd red - czyli do pracy 24 godziny na dobe Jak kwota 4000 jest nie przekraczalna to mogę trochę zmienić zestaw. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8921 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 chodzi o zwykłą przewodową kartę sieciową mam radiówkę :) kwota jest do 4000 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8921 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 tesel a do czego jest tak dokładniej CUDA bo czytałem ale nie mogę tego zrozumieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek8921 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 już wiem :) i tak będę wykorzystywał CUDA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...