Skocz do zawartości
tomek8921

zestaw do grafiki 2D i 3d ~4000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na dniach chcę zakupić zestaw komputerowy w granicach ok 4000zł :

chodzi mi o całą skrzynkę + system operacyjny
komputer ma być wykorzystywany do robienia grafiki 2D oraz animacji 2D i grafiki i animacji 3D
kwota to około 4000 zł
części mają być nowe, podzespoły w przyszłości chciałbym podkręcić
chciałbym żeby na takim zestawie można było zagrać w miarę nowe gry na wystarczających detalach
ze starego kompa nie mogę nic wykorzystać (za stary staruszek jest)
sklep może być dowolny

co do zestawu nie mam jakiś szczególnych preferencji oprócz małych wyjątków :
nie potrzebuje dysku SSD ale dysk 2TB to jest minimum, pamięć z tego co się orientuję(a jest to wiedza raczej nie duża więc jeśli się mylę to śmiało mnie proszę poprawiać) pamięć chciałbym pod to 16GB, nie wiem czy chłodzenie cpu jest potrzebne ? potrzebuję również karty sieciowej :)

chciałbym móc podłączyć pod to jeszcze jeśli to jest możliwe kartę dźwiękową i ale to już oddzielnie jakiś dobry zestaw muzyczny

poproszę o zestawienie takiego zestawu tylko tak żebym coś z tego rozumiał bo teraz jestem całkiem zielony co do składania komputera tzn proszę o wytłumaczenie akurat dlaczego to a nie inne :) z góry dziękuję za odpowiedź :) i przepraszam za jakieś nieścisłości jeśli takie są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie podkręcany to bym polecił ci coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/C3VJbP/

Tylko nie wiem o co chodzi z kartą sieciową. Potrzebujesz karty do sieci bezprzewodowej?

Co do wyboru podzepołów. Xeon - 4 rdzenie 8 wątków najlepsze co może być do nie podkręcanego zestawu.

Grafika hd 7870 xt powinien dawać we wszystkich najnowszych grach radę

dysk wd red - czyli do pracy 24 godziny na dobe

Jak kwota 4000 jest nie przekraczalna to mogę trochę zmienić zestaw. Dołączona grafika

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi