Mos-fet Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam. Od roku pracuje na Samsungu (niski budzet) i powiem szczerze ze nie jestem z niego zadowolony. Nie w tym rzecz jednak. Planuje zakup nowego i tu prosze o podpowiedzi. Moje wymagania to glownie procesor, grafika... tu sie nie upieram, laptopy nie sa do grania. Przede wszystkim zalezy mi na obrazie. To jest sprawa priorytetowa. Nie bede szczedzil kasy (w granicach rozsadku czyli do 4000zl powiedzmy). Na obecnym lapku ogladanie filmow to jakas pomylka, tragedia polaczona z rozpacza. Nie ma takiego kata zeby jakos, chociaz mniej wiecej, mozna bylo czerpac przyjemnosc z ogladania. Wiem ze nie ma doskonalych i idealnych matryc (do tabletow jakos sa) ale moze jest ktos w stanie polecic cos, w co warto zainwestowac? Ktos polecil http://www.x-kom.pl/p/120669-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i5-3230m-8gb-750-brcombo-win8-gt730m-fhd.html ale raz ze nie jestem pewien tej matrycy, czy aby na pewno to jest IPS? Dwa ze ""widze juz te palce odbite na blyszczacych elementach :/ Tak czy siak. Czy mial ktos moze stycznosc z lapkiem, ktorego matryca jest zadowalajaca? Moze ktos posiada lapa z taka wlasnie matryca i moze sie podzielic wrazeniami. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak, w tym Acerze na pewno jest IPS matowy. Jakościowo stoi zdecydowanie powyżej średniej laptopowej. Poszukaj sobie recenzji Acerów z tą matrycą, myślę, że będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 OFFTOP Na tej aukcji widać nawet jaka jest różnica pomiędzy matowym i błyszczącym: :) :) :) Z tego wynika że błyszczący ma zdecydowanie większą tolerancję na bad pixele... Lub zajmował się tym mistrz painta z xcomu :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mos-fet Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Acer mi sie podoba. Mialem jakis czas "malego" Acera i powiem ze to byla solidna konstrukcja. A moze jakas alternatywa? Lenovo lub DELL? Zaznaczam jeszcze raz ze chodzi mi glownie o procka i matryce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...