Skocz do zawartości
Mos-fet

Laptop matryca IPS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od roku pracuje na Samsungu (niski budzet) i powiem szczerze ze nie jestem z niego zadowolony. Nie w tym rzecz jednak.

Planuje zakup nowego i tu prosze o podpowiedzi.

Moje wymagania to glownie procesor, grafika... tu sie nie upieram, laptopy nie sa do grania.

Przede wszystkim zalezy mi na obrazie. To jest sprawa priorytetowa. Nie bede szczedzil kasy (w granicach rozsadku czyli do 4000zl powiedzmy).

Na obecnym lapku ogladanie filmow to jakas pomylka, tragedia polaczona z rozpacza. Nie ma takiego kata zeby jakos, chociaz mniej wiecej, mozna bylo czerpac przyjemnosc z ogladania. Wiem ze nie ma doskonalych i idealnych matryc (do tabletow jakos sa) ale moze jest ktos w stanie polecic cos, w co warto zainwestowac?

Ktos polecil http://www.x-kom.pl/p/120669-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i5-3230m-8gb-750-brcombo-win8-gt730m-fhd.html

ale raz ze nie jestem pewien tej matrycy, czy aby na pewno to jest IPS? Dwa ze ""widze juz te palce odbite na blyszczacych elementach :/

Tak czy siak. Czy mial ktos moze stycznosc z lapkiem, ktorego matryca jest zadowalajaca? Moze ktos posiada lapa z taka wlasnie matryca i moze sie podzielic wrazeniami.

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OFFTOP

Na tej aukcji widać nawet jaka jest różnica 

pomiędzy matowym i błyszczącym:  

:) :) :)

Dołączona grafika

Z tego wynika że błyszczący ma zdecydowanie większą tolerancję na bad pixele...

Lub zajmował się tym mistrz painta z xcomu :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi