Skocz do zawartości
hayett

Upgrade PC do gier - w szczególności grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam zestaw z przed 5 laty z min takimi elementami:

Zasilacz: Corsair 650W [CMPSU-650TXEU]

Płyta: Asus P5K-E WIFI-AP

RAM: Mushkin 4GB (2x2GB) PC800 CL5 SP

Procek: Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/

Grafika: PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out

Przychodzi chyba czas żeby troszkę to odświeżyć; szczególnie że lubię trochę pograć w strzelanki po sieci i od czasu do czasu jakieś gry akcji.

Chciałbym pójść po najmnijeszej linii oporu i wymienić tylko grafikę. I tu proszę o radę co z obecnych (nowych lub używanych) nadawąło by się najlepiej.

Nie chciałbym przekroczyć 400 zł za grafikę i nie potrzebuje grać w najnowsze tytuły na full detalach - poziom średni mi wystarczy.

Plus żeby starczyła na te 3 lata. Dołączona grafika

a i jeszcze kwestia kupna nowej: czy nie lepiej poczekać na okres poświąteczny ? w sumie aż tak mi się nie śpieszy...

Edytowane przez hayett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z używanych hd6850, hd6870, hd6950. Z nowych HD7770. Większość gier wymaga już procesor 4 rdzeniowy wiec nie oczekuj cudów. Obowiązkowo podkrec procesor na 4ghz+ robiły one to bez problemu. Z racji na procesor geforce nie wchodzą w grę. Proponuje 100zl przeznaczyć na chłodzenie na procesor i podkręcić go ile się da, a 300 zł na używaną kartę graficzną hd6850/hd6870. Taniej hd5850 znajduje się on wydjanosciowo między tymi powyżej ale ciężko znaleźć sztukę która nie było używana na bitcoina. Jak chcesz to mogę Ci sprzedać moją 5850 bo leży i się kurzy, a czasu by się tym zająć nie mam. Tapatapatap i9001

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, przyjrzę się temu

póki co chce jeszcze pociagnąć na tym zestawie trochę;

jak już zmieniać procek to pewnie i płytę bym zmienił a to już trochę kasy wyjdzie - póki co przedłuże jego życie tylko Dołączona grafika

do posta wyżej:

ile byś chciał za tą grafikę ?

Edytowane przez hayett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi