Skocz do zawartości
hayett

Upgrade PC do gier - w szczególności grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam zestaw z przed 5 laty z min takimi elementami:

Zasilacz: Corsair 650W [CMPSU-650TXEU]

Płyta: Asus P5K-E WIFI-AP

RAM: Mushkin 4GB (2x2GB) PC800 CL5 SP

Procek: Intel Core 2 Duo E8400 /3.0GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/

Grafika: PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out

Przychodzi chyba czas żeby troszkę to odświeżyć; szczególnie że lubię trochę pograć w strzelanki po sieci i od czasu do czasu jakieś gry akcji.

Chciałbym pójść po najmnijeszej linii oporu i wymienić tylko grafikę. I tu proszę o radę co z obecnych (nowych lub używanych) nadawąło by się najlepiej.

Nie chciałbym przekroczyć 400 zł za grafikę i nie potrzebuje grać w najnowsze tytuły na full detalach - poziom średni mi wystarczy.

Plus żeby starczyła na te 3 lata. Dołączona grafika

a i jeszcze kwestia kupna nowej: czy nie lepiej poczekać na okres poświąteczny ? w sumie aż tak mi się nie śpieszy...

Edytowane przez hayett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z używanych hd6850, hd6870, hd6950. Z nowych HD7770. Większość gier wymaga już procesor 4 rdzeniowy wiec nie oczekuj cudów. Obowiązkowo podkrec procesor na 4ghz+ robiły one to bez problemu. Z racji na procesor geforce nie wchodzą w grę. Proponuje 100zl przeznaczyć na chłodzenie na procesor i podkręcić go ile się da, a 300 zł na używaną kartę graficzną hd6850/hd6870. Taniej hd5850 znajduje się on wydjanosciowo między tymi powyżej ale ciężko znaleźć sztukę która nie było używana na bitcoina. Jak chcesz to mogę Ci sprzedać moją 5850 bo leży i się kurzy, a czasu by się tym zająć nie mam. Tapatapatap i9001

Edytowane przez GeMtin1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, przyjrzę się temu

póki co chce jeszcze pociagnąć na tym zestawie trochę;

jak już zmieniać procek to pewnie i płytę bym zmienił a to już trochę kasy wyjdzie - póki co przedłuże jego życie tylko Dołączona grafika

do posta wyżej:

ile byś chciał za tą grafikę ?

Edytowane przez hayett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi