Pit77 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam, konfig jak poniżej. Mam zagwozdkę w sensie karty. Ja widać kupuję to co w miarę dobre na rynku raz na jakiś czas. W tej chwili gram w 1080p ale planuję bądź 3 monitory bądź jakieś piękne 30 cali. Co byście polecili z tych windforców biorąc to pod uwagę. Jakie tak naprawdę istotne różnice są pomiędzy tymi kartami (o ile są) w wydajności. Cena nie ma tu zasadniczego znaczenia. Jeszcze jedna rzecz, która mnie zastanawia: tylko 3GB ramu na kartach. Jakieś przesłuchy o większej ilości ramu a jeżeli tak to kiedy? Pimpam sli bo tyle jaj miałem z 4870x2 jako dual gpu, że dziękuję. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 masz kasę bierzesz 780ti, jesteś biedakiem bierzesz 780 z windforcem, za wersję oc nie ma co przepłacać bo zwykłe często lepiej się kręcą jak z fabrycznym oc, zamiast 3 monitorów proponuję jeden 30" 4k efekt będzie dużo lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 780Ti to w pełni odblokowany GK110 , szybszy od zwykłego GTX780 jak i Titana , także sporo droższy od zwykłego GTX780 - ceny sugerowane kart to okolice 2 600 zł , znając życie u nas będzie jeszcze drożej . Ze zwykłych GTX to albo GB WF3 ( jak chcesz GB ) albo Palit SuperJetStream . Co do ilości VRAM - jak nie grasz w dziwnych rozdzielczościach typy te z AMD eyeinfinity / NV Surround czy 4K to 3GB ramu starczy spokojnie na karcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...