Skocz do zawartości
Pit77

Gigabyte 780 Windforce vs 780 OC vs 780 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

konfig jak poniżej. Mam zagwozdkę w sensie karty. Ja widać kupuję to co w miarę dobre na rynku raz na jakiś czas. W tej chwili gram w 1080p ale planuję bądź 3 monitory bądź jakieś piękne 30 cali. Co byście polecili z tych windforców biorąc to pod uwagę. Jakie tak naprawdę istotne różnice są pomiędzy tymi kartami (o ile są) w wydajności. Cena nie ma tu zasadniczego znaczenia.

Jeszcze jedna rzecz, która mnie zastanawia: tylko 3GB ramu na kartach. Jakieś przesłuchy o większej ilości ramu a jeżeli tak to kiedy? Pimpam sli bo tyle jaj miałem z 4870x2 jako dual gpu, że dziękuję.

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz kasę bierzesz 780ti, jesteś biedakiem bierzesz 780 z windforcem, za wersję oc nie ma co przepłacać bo zwykłe często lepiej się kręcą jak z fabrycznym oc, zamiast 3 monitorów proponuję jeden 30" 4k efekt będzie dużo lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

780Ti to w pełni odblokowany GK110 , szybszy od zwykłego GTX780 jak i Titana , także sporo droższy od zwykłego GTX780 - ceny sugerowane kart to okolice 2 600 zł , znając życie u nas będzie jeszcze drożej .

Ze zwykłych GTX to albo GB WF3 ( jak chcesz GB ) albo Palit SuperJetStream . 

Co do ilości VRAM - jak nie grasz w dziwnych rozdzielczościach typy te z AMD eyeinfinity / NV Surround czy 4K to 3GB ramu starczy spokojnie na karcie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi