Skocz do zawartości
WR-QJ_g6

Lenovo L430 czy Asus b43a?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, zastanawiam się nad kupnem nowego laptopa. Mój dotychczasowy komputer to Hp 6715b. Chciałbym ponownie sięgnąć po coś z komputerów dla biznesu. Głównie używam komputera do prac biurowych, kilka wirtualny maszyn, oraz eksperymentowanie i nauka. Komputer często noszę ze sobą w plecaku, praktycznie codziennie, stąd pomyślałem o 14 calach tym razem. Chciałbym po zakupie któregoś z tych modeli dokupić pamięć ram do 8GB oraz z czasem zmienić HDD na SSD. 

Moje wymagania:

musi być:

matowa matryca,

procesor intel i5 albo i7

HDMI i VGA

mile widziane:

rozmiar 14 cali

podwyższona rozdzielczość matrycy

Cena ok. 3000-4000 zł.

To właściwie wszystko.

Wybrałem sobie dwa typy:

Asus b43a oraz Lenovo l430.

Czy ktoś miał doczynienia z którymś z tych laptopów? A może polecicie jakiś inny model spełniające moje kryteria?

Według mnie na plus dla Lenovo jest to, że jest to bardziej popularny model, dobrze sprawdzony. Nie ma problemów ze znalezieniem jakiegoś testu czy opinii o tym komputerze.

Asus jest dla mnie zupełnie nieznany. Nie ma o nim zbyt dużo w internecie. Na plus jest to, że posida HDMI + VGA + displayport, a do tego ma optyczne audio spdif.

Sam nie wiem, co wybrać. Proszę o Waszą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi