ViruS001 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam. Mam kilka pytań odnośnie routera TP-Link TD-W8970. Kupiłem router ze względu na to, że poprzedni (netia spot) po prostu padł i wifi nie działało tak jak na samym początku. Po zakupieniu routera TP Link zasięg wifi się powiększył i działa wszystko ok - tutaj nie mam zastrzeżeń. Drugim powodem dla którego kupiłem owy router to myśl o tym, że będę miał lepsze pingi, niestety pingi są takie same a niekiedy skaczą (w grach) do 100+ no i tutaj moje pytanie. Czy da się skonfigurować router tak, aby ping nie skakał ale również jakoś go zmniejszyć? Obecnie mam internet od netii 10mb (prawie) bo na moich kablach nie da się więcej dodatkowo wgrałem do routera najnowszego firmware. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Routerem nie zmniejszysz pingu wszystko zależy od dostawcy (tras jakie przebywają w sieci pakiety danych). Co do konfiguracji W8970 to spróbuj - http://tplink-forum.pl/faq-konfiguracja-tp-link-a/bandwidth-control-w-td-w8970n/ Edytowane 16 Listopada 2013 przez jimasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...