arak Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Do wczoraj użytkowałem nagrywarkę dvd Lg Gsa-H55L. Jako.że byłem zmuszony oddać tą nagrywarkę zakupiłem sobie napęd Pioneer DVR-219. I ntu pojawił się problem.Po podłączeniu nowej nagrywarki poprzez złacza sata i włączeniu komputera kontrolka na panelu świeci się,ale po naciśnięciu przycisku napęd nie reaguje(tacka nie wysuwa się) tylko mryga kontrolka. Poprzedni napęd był podłączony poprzez złącze molex i taśmę Ide. Chcąc sprawdzić ją u kolegi podłączyłem u niego tylko kabel zasilający(sata) i tacka bezproblemowo się wysunęła. Moja konfiguracja sprzętowa wygląda następująco: Płyta główna - Gigabyte Ga-P35-Ds3 Procesor - Core2Duo E7600 3,06 GHz Pamięć - 3 GB Grafika - GeForce 210 1GB ram Dysk - 250 GB Zasilacz - XFX 550W U kolegi podzespoły są dużo słabsze(m.in. Intel celeron 1,4 GHz,pamięć 768 MB,dysk 40GB, grafika - GeForce4 MX 440 oraz solidny zasilacz Corsair CX 500W) Pomóżcie,gdzie może być problem? Dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 17 Listopada 2013 przez arak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Podłącz pod inną wtyczkę zasilającą, dociśnij wtyczkę odpowiednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...