M.D Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Siema, zastanawiam się nad zmianą kompa, niestety mój budżet nie jest imponujący.Na dzień dzisiejszy mam:grafika - Nvida GeForce 9800GT 1GBprocesor - Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz pamięć - Ram 3GB(2+1) DDR2zasilacz - 500W Mode Com płyta główna - EP31-DS3LZa 500zł mogę mieć używane, ale z dobrego źródła, czyli kumpel który jest maniakiem B3:grafika - RADEON MSI CYCLONE 6850 1GB DDR5procesor - AMD FX4100 3,6GHZ+CHŁODZENIE BOXzasilacz - 620W nie znam producenta, ale napewno nie nonameMusiałbym dokupić 2x2GB Ram ddr3, płytę główną. Być może pasowałoby to do mojej obudowy? jeśli nie musiałbym także dokupićCzy warto wydać te pieniądze na taką zmianę?Generalnie komputer służy mi do internetu muzyki, filmów i gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 lepiej dozbieraj i zmien na cos nowego. tak to zmienisz zlom na zlom. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.D Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 No tak, ale na coś lepszego potrzebuję ile? 1500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Starguj do 4-5 stówek i można by wziąć, lub zbieraj dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) No tak, ale na coś lepszego potrzebuję ile? 1500? Jeśli posiadasz napęd, dysk twardy i obudowę to można za 1600zł złożyć już coś sensownego: http://www.morele.net/inventory/info/BJTMk6/ To co kolega Ci proponuje nie jest warte zachodu. Edytowane 18 Listopada 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.D Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Napędu nie używam już od lat, ale mam. Obudowę mam w kompie aktualnym, może się nada, dysk też, te części mogę mieć za 400zł, także zostaje jakaś budżetowa płyta główna i 4gb ram. Nie chcę przeznaczać na kompa więcej niż 800zł ponieważ po prostu wolę te pieniądze wydać na coś innego. Także pytanie czy mająć obudowę, dysk, i napęd warto kupić te części za 400zł i dokupić płyte główną i ramy? Czy będzie odczuwalna różnica? Starego kompa dałbym rodzicom bo będzie im p[optrzebny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 Za 800 zł za wiele nie zwojujesz. Teoretycznie ten FX będzie wydajniejszy od Dual Core E5200. No i na pewno Radeon 6850 będzie wydajniejszy od Geforce'a 9800GT. Będzie nowszy podobnie jak procesor. Czy warto ? Zależy jakie masz priorytety. Pozwoli Ci to odpalić nowsze gry, ale i tak będziesz musiał ciąć detale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) 400zl to nie jest zła aż tak zła cena :Karta jest warta 250zl, zasilacz ze 100zl (o ile dowiemy się co to za zasilacz) procesor 200zl.Jak Ci aktualny zestaw nie wystarcza to możesz kupić. W przyszłości zmienisz na fx8320 i kartę graficzną na lepszą i jakoś to będzie. Ten fx4100 to bardzo słaby procesor - pierwsza generacja buldozerow. Wzrost wydajności będzie głównie dzięki karcie graficznej. Tapatapatap i9001 Edytowane 19 Listopada 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...