gzowiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, jestem tu nowy. Chciałbym żeby pomógł mi ktoś doświadczony, kto się zna na rzeczy.Szukam karty graficznej do 600zł. Moj sprzęt : AMD Phenom II X4 3.00 GHz, 8GB pamięci RAM, chłodzenie procka Silentium PC Fortis HE1225, zailacz 500W Mod Xstream-Pro, Płyta główna ASRock 990FX Extreme3, obecna grafa ATI RADEON 4700 HD. Myślałem nad GeForce GTX 650 TI BOOST lub Radeonem HD7850. Chciałbym mieć stabilne FPSy w lolu, często gram w nowe NFSy i chciałbym pograć na wmiare przyzwoitych detalach w GTA V o ile wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Dobrze myślałeś - 650ti Boost albo HD7850. ... Edytowane 18 Listopada 2013 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 A mozesz sprecyzować co z tego bedzie lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 GTX650Ti Boost można dostać taniej , wersje 1GB szczególnie . HD7850 się lepiej podkręca . Generalnie brał bym GTX-a - niższa cena i PhysX w prezencie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 a jest to przyszlosciowa karta, która troche wytrzyma ? Bardzo jestem napalony na to GTA wiem ze ciezko teraz cokolwiek powiedziec bo nie wiadomo czy wgl wyjdzie na PC a co dopiero mowiac o wymaganiach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Czy przyszłościowa, to ciężko powiedzieć jak mamy na myśli karty graficzne ze średniej półki. Na pewno jest jedną z wydajniejszych w swojej klasie, także szybko się nie zestarzeje. W średnio/wysokie będziesz mógł grać przez najbliższy czas. Edytowane 18 Listopada 2013 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Nie wiem czy HD7870 to najlepszy pomysł do tego PII X4 . Będzie już hamował GTX650Ti Boost / HD7850 a co dopiero HD7870 . Do autora tematu - podkręć tego procka ( to chyba model 945 ) - lepiej wtedy wykorzystasz wymienione karty , także w GTA V będzie płynniej , nie wiem jak tam NFS-y i ich reakcja na wydajność CPU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Pomyliły Ci sie grafiki ziomek Ja myślałem nad HD 7850. Z podkręceniem to chyba nie będzie problem, bo do 3.4 moge luzem jakoś przestawić, a z podkreceniem to kolega nawet 3.9 wycisnął. Myśle, że 3.4 starczy i chyba wezme tego GTX'a jak radzicie. A przepraszam.To ja źle doczytałem :) Edytowane 19 Listopada 2013 przez gzowiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam. Po świetach mam zamiar kupić grafike do 600zł ? Co mi polecą ludzie,którzy się znają i nie są zieloni ? Moj sprzęt : AMD Phenom II X4 3.00 GHz, 8GB pamięci RAM, chłodzenie procka Silentium PC Fortis HE1225, zailacz 500W Mod Xstream-Pro, Płyta główna ASRock 990FX Extreme3, obecna grafa ATI RADEON 4700 HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Do tego PII X4 to nie ma sensu brać grafik za tyle kasy bo ich nawet nie wykorzystasz w pełni . Dozbieraj trochę i wymień procka oraz płytę a dopiero potem grafikę . I5 4440 + MSI H81-P33 to koszt ~822 zł a procek dużo wydajniejszy niż PII . Ew. jak koniecznie chcesz zostać przy tej platformie to bierz HD7770 i kręć procka ile wlezie . @_Paulo_ HD7770 do ETS2 powinna wystarczyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 a nie lepszy bedzie ten gtx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nie wiem czy HD7870 to najlepszy pomysł do tego PII X4 . Będzie już hamował GTX650Ti Boost / HD7850 a co dopiero HD7870 . Do autora tematu - podkręć tego procka ( to chyba model 945 ) - lepiej wtedy wykorzystasz wymienione karty , także w GTA V będzie płynniej , nie wiem jak tam NFS-y i ich reakcja na wydajność CPU . Przepraszam ze tak tutaj. możesz mi wytłumaczyć jak procesor hamuje kartę graficzną ?? Jest to jak by nie patrzeć nie realne. Grafa tak czy siak osiągnie swój najwyższy pułap. Można tylko powiedzieć ze procesor w stosunku do karty graficznej jest za słaby, lecz nie ograniczy grafy. Bo jak ma ona osiągnąć 100FPS to osiągnie. Powinno się mówić że grafe dobierać tak by była na równi zoptymalizowana z procesorem by osiągnąć jak najlepsze wyniki do obydwóch komponentów w danym tytule. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 czyli gtx bedzie lepszym rozwiązaniem do mojego pc ? bo nie mam zamiaru kupować zaraz nowego procka. Tak jak pisałem chciałbym pograć w nowsze tytuły na wysokich detalach przez najblizsze lata ;) Ta grafa starczyła na długo jednak wszystko co dobre się szybko kończy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Z twoim prockiem przez najbliższe lata wysokie detale odpadają. Szczególnie nowe tytuły. http://www.purepc.pl/procesory/jaki_czterordzeniowy_procesor_wybrac_intel_core_i5_czy_amd_fx?page=0,8To chyba nie wymaga komentarza? Kolega dolar444 niech też sobie ten test przejrzy. Najoptymalniejsze rozwiązanie w twoim przypadku to zestaw jaki podał wyżej reyden bazujący na i5. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 tyle że ja nie jestem jakimś super wymagającym graczem,bo głownie gram w lola i czasem jakieś NFSy i GTA bym chciał pograc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jeśli nie jesteś wymagający to 7770 powinno ci wystarczyć. Oczywiście gtx tez możesz wziąć ale twój proc nie pozwoli jej "rozwinąć skrzydeł". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Do LoL-a HD7770 wystarczy spokojnie . Do NFS-ów i GTA także - zależy która część , jakie ustawienia i mody ( enb itp. ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) zamierzam pograc w GTA V jak wyjdzie a nfsy oczywiscie nowości. Zapomniałem spytać. Czym sie róznia te dopiski przy kartach, bo chyba wybiore gtxa ale rozgladam sie a przed ta nazwa stoi albo msi,zotac,asus albo gigabyte. Wyjaśni mi to ktoś? Która z nich jest najlepsza albo najbardziej opłacalna Edytowane 18 Grudnia 2013 przez gzowiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 "msi,zotac,asus albo gigabyte" to producenci kart. Najlepsi to asus, msi i gigabyte. Karty różnią się parametrami i chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jw. Dopisek przez modelem karty to producent - MSI , ASUS , GB , Zotac , Sapphire , Palit itp. Potem masz model karty i dopiski OC , SC , Boost itp. - oznacza to że karta jest fabrycznie "podkręcona" Potem masz napisy w rodzaju Windforce , Dual-X , ACX etc. to fabryczna nazwa chłodzenia karty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Mam zamiar zapolować na MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST OC TwinFrozr 2GB DDR5 PCI-E BOX czy to dobry wybór ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Bardzo dobry. W miarę szybka, z bardzo cichym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 a jak dokupię kabel hdmi-hdmi to bede mógł podłączyć kompa do TV i bezproblemowo grac w gry na TV (posiadam bezprzewodowego pada od XBOXa) bez przycinek ? Około 5 metrów od kompa mam TV także miłoby było jakby była taka możliowść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Przecinek wynikających z użycia kabla (odległość) czy Ci chodzi o wydajność karty? 5m kabel bez problemu daje radę. Sam tak gram w większość gier (pad z x360 bezprzewodowy świetna sprawa). Dodatkowo po hdmi leci dźwięk do tv tak więc nie problemu żadnego. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jak to jest nowoczesny TV z Full HD to czasami mogą być problemy , zależy od gry i poziomu detali . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 oczywiscie jak kupie grafe chce grac na max ;D a TV chyba nawet full hd nie ma takze powinno dać rade (LG LCD 32LG3000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Ten LG działa z full HD , może też działać z niższą rozdzielczością ale nie zawsze dobrze to wygląda . LCD najlepiej działają z natywną rozdzielczością , TV szczególnie . Edit . Jednak HD Ready czyli ~720p max. , dokładnie 1 366 x 768 . W takim układzie ten GTX powinien sobie poradzić na max. detalach . Edytowane 18 Grudnia 2013 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki serdeczne! Jeszcze tylko jedno pytanie odnośnie płyty głownej. Czy ta karta bedzie pasowała do mojej płyty głównej ? Edytowane 19 Grudnia 2013 przez gzowiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Będzie pasowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gzowiak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam ponownie, hajs po świętach się zgadza i myślę ponownie nad tą grafiką.Ktoś z rodziny podpowiedział mi że chyba lepszym wyborem będzie http://www.agito.pl/karta-graficzna-xfx-radeon-hd-7850-dd-heatpipe-2gb-ddr5-pci-e-box-84-577348.html (Karta graficzna XFX Radeon HD 7850 DD Heatpipe 2GB DDR5 PCI-E BOX) Co o tym sądzicie? Wybrać tego Radeona czy gtx 650 twinz frozen ? Readeon ma lepszą szyne,a jest tylko 20 zł droższy także chyba warto dopłacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...