shaneXXII Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Witam, ostatnio kupiłem sobie router asusa i gdy go skonfiguruje nadal nie mam dostępu do internetu. Posiadam też swój stary router Linksys wrt54GL i w nim wystarczy ze wybiore PPPoE wpisze user/password i internet śmiga pięknie. Internet to Petrotel (siec ode mnie z miasta) grupa Netia ADSLO światłowód. Posiadam modem od operatora do którego podłączam router poprzez złącze ethernet. Dołączam screeny konfiguracji po resecie routera. Prosiłbym o jak najszybsza odpowiedź, bo jak bedzie problem z konfiguracją to oddam router do sklepu. Edytowane 18 Listopada 2013 przez shaneXXII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Obrazek nr 6. Sprawdz w PPoE user/pass i nazwy uslugi - zapytaj sie operatora. Do tego sprawdz czy nie powinenes miec mniejszego MTU ? Masz oznaczone Specjalne wymagania ISP - Enable VPN +DHCP, to moze tez odznacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaneXXII Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 PPPoE user/pass mam od operatora więc wszystko jest ok. MTU zmniejszalem do 1472 i mam tak mam na starym routerze (WRT55GL) na którym internet smiga, z reszta netia ma MTU na 1492. Próbowałem też odznaczania VPN+DHCP i tez nic :/. I wlasnie tu pojawia sie problem męcze się z konfiguracją juz 5 dzień i na asusie internetu nadal brak:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 zglos to do operatora aby pomogli w konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaneXXII Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 Niestety oni potrafia pomóc tylko z tymi routerami ktore mają w sprzedaży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...