Skocz do zawartości
joshua

Ożeniłem Radka i myślę o ...Nvidii ,he he UWAGA KUPIŁEM !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No więc ożeniłem swojego Radka z podpisu.Zastanawiam się teraz nad takimi wynalazkami:

Super Grace R9700 - firma mnie przeraża poprostu !

FIC R9500PRO - komuś na forum się kaszanił

i teraz uwaga !!!

Winfast FX5600ULTRA - pamięci 2ns !!!!

Obecnie jadę na GF3Ti , która też jest do sprzedania i...wreszcie skończyły mi się problemy z napisami przy DIVX-ach w TV-out. W Radku nie dopracowałem tematu nigdy do końca (używałem odpowiednich opcji FDSHWO i GX400).Napisy zawsze się pokazywały nie wtedy kiedy trzeba albo wogóle. Kurcze jednak ta Nvidia chyba rzeczywiście jest bardziej bezproblemowa...he he.Co jest sądzone na ten temat?? Ma kto tego FX-a 5600ULTRA albo cuś podobnego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ożeniłem swojego Radka z podpisu.Zastanawiam się teraz nad takimi wynalazkami:

Super Grace R9700 - firma mnie przeraża poprostu !

FIC R9500PRO - komuś na forum się kaszanił

i teraz uwaga !!!

Winfast FX5600ULTRA - pamięci 2ns !!!!

Obecnie jadę na GF3Ti , która też jest do sprzedania i...wreszcie skończyły mi się problemy z napisami przy DIVX-ach w TV-out. W Radku nie dopracowałem tematu nigdy do końca (używałem odpowiednich opcji FDSHWO i GX400).Napisy zawsze się pokazywały nie wtedy kiedy trzeba albo wogóle. Kurcze jednak ta Nvidia chyba rzeczywiście jest bardziej bezproblemowa...he he.Co jest sądzone na ten temat?? Ma kto tego FX-a 5600ULTRA albo cuś podobnego??

A próbowałeś w radeonie ustawić jako podstawowy telewizor???? :lol: :lol:

Wtedy co prawda nie miałbys napisów na monitorze, ale po co Ci one....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak Kaeras niezłomnie na straży Nvidii (trochę mnie tu nie było ostatnio).Co z tym supergrace?? Kaszaneczka jakaś??

Patrz w mój podpis :-). To po prostu OEM ATi (bynajmenj tak było jak ja kupowąłem, ale wątpie żeby się teraz zmieniło) pakowany w pudełko SuperGrace. Kręci się na 350/620MHz, jakoś super (w końcu to BBA). SuperGrace dla zmiejszenia kosztów, a co za tym idzie ceny, nie dodał nić specjalnego do pudełka. Wszsytko standardowe, kabeleke S-Vide, Composite, przejściówka S-Video-Compositem, DVI->D-Sub, jakieś dwie płytki (nawet nie wiem co na nich jest) i ulotka-instrukcja. Tutaj jest recenzja tego SuperGrace. Radeon 9700 SG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczą filtry DivX400 plus włączenie TheaterMode w opcjach sterowinka i wszystko śmiga, aż miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jakoś korci mnie żeby kupić FX.

Te karty sie porządnie kręcą.

Szkoda że dla Ati nikt nie robi wypasionych wersji z Ultra szybkimi pamieciami.

Niech by ktoś wypuścił modowalnego R9500PRo 128MB (na 9800Pro) z pamięciami 2ns :))

Po wakacjach będe kupował grafike jest opcja kupienia w stanach bo znajomi pojechali ale nie wiem co wybrać.

Kupilbym tam jeszcze obudowe Thermaltake ale jak ją przez granice przxemycić :)) przeciez nie w bagażu podręcznym.

I OCZ PC3700 El na mnie czekają chociaż ostatnio czytając zagraniczne fora zastanawiam sie nad Hyper X tylko musiał bym je wpierw sprawdzić czy sie nie przyblokują na moim Epoxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko czekam az ktos kupi tego Winfasta na pamieciach 2.0 ns !!!

Widzialem testy. Niby slabo sie podkrecaja te pamieci ale cos mi sie w to wierzyc nie chce. Przeciez jak by go wykrecic na FX 5800ultra to bedzie pogromca R9500pro. No ale to pewnie nie bedzie mozliwe :/ - no i ta cena. Narazie nie kupowalbym tej karty. Przy cenie 800-850 pln sie oplaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem testy. Niby slabo sie podkrecaja te pamieci ale cos mi sie w to wierzyc nie chce. Przeciez jak by go wykrecic na FX 5800ultra to bedzie pogromca R9500pro. No ale to pewnie nie bedzie mozliwe :/ - no i ta cena. Narazie nie kupowalbym tej karty. Przy cenie 800-850 pln sie oplaca.

LOL- Kareas, ty to zawsze jednak swoje :P A- jeżeli jesteśmy profesjonalistami, to ci powiem, że żeby otrzymać z GF FX 5600 -5800 Ultra :lol: to byś potrzebował podkręcić rdzeń na 1000 Mhz 8O :lol: Bo wydaje mi się, że zapomniałeś, że prędkość obróbki multi texturing to ilość potoków * ilość TMU na potok * prędkość rdzenia, a tutaj 5600 Untra jest ponad 2 razy słabszy przed podkręceniem ( na poziomie połowy zwykłego 5800) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym brał FX. nie chcę wywalać tyle kasy na 5600 ale cościutkę wolniejszego i sporo tańszego bym kupił. wszyscy radk ii radki. a nVidia nie śpi i robi fajne karty. a jakość obrazu ? małą różnica. mi namx440 nie przeszkadza jakość obrazu a fx ma lepszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL- Kareas, ty to zawsze jednak swoje :P A- jeżeli jesteśmy profesjonalistami, to ci powiem, że żeby otrzymać z GF FX 5600 -5800 Ultra :lol: to byś potrzebował podkręcić rdzeń na 1000 Mhz 8O :lol: Bo wydaje mi się, że zapomniałeś, że prędkość obróbki multi texturing to ilość potoków * ilość TMU na potok * prędkość rdzenia, a tutaj 5600 Untra jest ponad 2 razy słabszy przed podkręceniem ( na poziomie połowy zwykłego 5800) :roll:

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Hmm... moze Ty mnie nie zrozumiales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi uwierzyć , że próbowałem wszystkiego aby mieć normalne napisy na TV. Miałem tę kartę rok !!! Ni hu hu w żadnej opcji. Narazie mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> FIC-a 9500PRO za 680PLN. Brać???????????????????????Aha za R8500 wziąłem 600PLN więc troche FPS powinno mi skoczyć za te 80PLN no nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te twoje mega wypasione FX 5600 ultra (400/800) sa nadal wolniejsze od 9500 pro ale po podkreceniu na 500 iles i 950 iles wyprzedzily w testach radka 9500 pro ale niepodkreconego. Po podkreceniu 9500 pro znowu dostaja w dupe i to ostro i za to placic okolo 1000 zl jak mozna se kupic FIC 9700 lub tanszego 9500 pro i miec wyzsza wydajnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te twoje mega wypasione FX 5600 ultra (400/800) sa nadal wolniejsze od 9500 pro ale po podkreceniu na 500 iles i 950 iles wyprzedzily w testach radka 9500 pro ale niepodkreconego. Po podkreceniu 9500 pro znowu dostaja w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i to ostro i za to placic okolo 1000 zl jak mozna se kupic FIC 9700 lub tanszego 9500 pro i miec wyzsza wydajnosc

I co mi chcesz przez to powiedziec ?

Pisalem, ze sie nie oplaca za te pieniadze go brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te twoje mega wypasione FX 5600 ultra (400/800) sa nadal wolniejsze od 9500 pro ale po podkreceniu na 500 iles i 950 iles wyprzedzily w testach radka 9500 pro ale niepodkreconego. Po podkreceniu 9500 pro znowu dostaja w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i to ostro i za to placic okolo 1000 zl jak mozna se kupic FIC 9700 lub tanszego 9500 pro i miec wyzsza wydajnosc

I co mi chcesz przez to powiedziec ?

Pisalem, ze sie nie oplaca za te pieniadze go brac.

to sorry ja slepy ostatnio jestem (moze jakas zbioreczna na kontakty dla mnie? :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zakupiłem za 920PLN Radka 9700 firmy.....uwaga !!! uwaga !!!

CLUB 3D , buhahahaha. Jak to gówienko mi nie zadziała to się chyba pochlastam... Radka 9500PRO za 680 nie wziąłem bo po dociekliwym sprawdzeniu okazało się , że to nie PRO he he.

Karta wygląda tak:

Dołączona grafika

Kurcze strasznie nie lubie wynalazków ale różnica między Hercem a tym Club-em to 300PLN a to już jest sporo. Pamięci ma Infineon 3,3ns. Piszę jeszcze z GF3Ti200 ale za chwilę wkładam Radka i zaczynam testy. Przyjmuje też zakłady:

Jeżeli uważasz , że będzie OK wyślij SMS-a na numer 7260 (koszt 4,50 +VAT)

Jeżeli uważasz , że będzie kijowo wyślij SMS-a na numer 7250 (koszt 4,50+VAT)

Do wygrania między innymi ten Radek (jeżli okaże się kijowy)...he he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...