Gość Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam, Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam ten temat, w razie co proszę o przeniesienie. Otóż mam obudowę Corsair Carbide Series 300R i chciałem kupić chłodzenie na procesor. Zakupiłem RAIJINTEK EreBoss 140mm, chłodzenie miało być nowe, jednak nosi ślady użycia. I teraz moje pytanie (mogłem pytać przed zakupem): czy ten powyższe chłodzenie zmieści się do mojej obudowy? Tylko przymierzałem go na oko, nie chciałem go testować jako, że już jest używane i mogą się przyczepić, że sam jeszcze coś kombinowałem. Na oko wychodzi, że albo zmieści się minimalnie albo będzie odrobinę za duże. Jeśli posiada ktoś taki zestaw bardzo bym prosił o pomoc i w razie czego o polecenie czegoś innego w podobnej cenie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Google odpowiada, że macho hr-02 się zmieści. Twoje chłodzenie jest niższe, więc musi się zmieścić. Bardziej martw się kolizją z ramem, to sobie sprawdź. Tu http://pcfoster.pl/artykul/raijintek-ereboss-%E2%80%93-test-coolera-cpu/1167-2.html coooler jest założony tak, że bardziej nachodzi na ram. Tu http://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Ereboss/4.html mniej zasłania sloty ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 No fakt, nie wygląda to za fajnie. A zatem jakie dobre chłodzenie moglibyście polecić? Żeby nie zasłaniało tych nieszczęsnych slotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Komp już masz? jakie masz pamięci? Z pamięciami na 100% nie koliduje box ;) Edytowane 21 Listopada 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Crucial Ballistix Sport 2x4GB i płyta MSI Z87-G43. Boxik trochę za słaby niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Jeśli nie zajmujesz pierwszego slotu od cpu, Macho nie powinien kolidować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...