speedy029 Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ile udało się wam wyciągnąć z tego GF 2MX DDR. Czy uważacie że 175@235/286@382 to maximum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Te mx'y na ddr'ach jakos nigdy mnie nie przekonaly! niby to ddr i teoretycznie 2 razy wyzsza przepustowosc pamieci ale z drugiej strony szyna pamiec-core ma tylko 64 bity - tak jak w rivach TNT M64 co - wydaje mi sie - ma powazniejszy wplyw na wydajnosc karty. Ja tam wole Mx'a z sdr'ami (128 bitowa szyna) a odpowiadajac na twoje pytanie: core na 235 to chyba standard - mi sie w winfascie udalo mwychaczyc na 245 max.(chlodzenie wiatrak od P100) pamiec na 384 czyli w trybie sdr na 192 to wynik taki sobie - umnmie pamieci ida na 220Mhz co odpowiadaloby 440 w trybie ddr... pozdrawiam jou ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SiD] Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 SKAD TY WYTRZASNALES GeFORCE 2MX na DDR'ach ???????????????? nie pomylilo Ci sie cos ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A może to jakieś SGRAMY :oops: . Jedno jest pewne ustawienia standardowe to 175/286 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Cytat "]SKAD TY WYTRZASNALES GeFORCE 2MX na DDR'ach ???????????????? nie pomylilo Ci sie cos ??? Są takie wynalazki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 No sa takie kurioza, sam bylem szczesliwym posiadaczem takiego cuda :) Toto sie nazywalo Creative 3D Blaster MX i nawet radiatora na chipie fabrycznie nie mialo haha :lol:. Mnie udalo sie wycisnac bardzo niewiele (szczerze mowiac, nie przylozylem sie do sprawy nalezycie - zaledwie 225/333. Ale za to slyszalem ze specom z X-bit Labs udalo sie wycisnac 250/380. A to juz wynik nie do pogardzenia. Uwaga do goscia ktory porownywal wyniki z tymi z SDR. W modelu DDR pamieci sa 7 ns wiec nie wycisniesz z nich 440 MHz chocbys sie zsikal... :| Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat No sa takie kurioza, sam bylem szczesliwym posiadaczem takiego cuda :) Toto sie nazywalo Creative 3D Blaster MX i nawet radiatora na chipie fabrycznie nie mialo haha :lol:. Mnie udalo sie wycisnac bardzo niewiele (szczerze mowiac, nie przylozylem sie do sprawy nalezycie - zaledwie 225/333. Ale za to slyszalem ze specom z X-bit Labs udalo sie wycisnac 250/380. A to juz wynik nie do pogardzenia. Uwaga do goscia ktory porownywal wyniki z tymi z SDR. W modelu DDR pamieci sa 7 ns wiec nie wycisniesz z nich 440 MHz chocbys sie zsikal... :| Pozdr... W takim razie swój wynik uważam za dobry pazmięć na 382 i to bez jakichkolwiek radiatorów 8O . Myślicie że założenie radiatorów może poprawić wynikt. Jeśli tak to o ile. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 no moze, o 5mhz, albo wcale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Cytat Ile udało się wam wyciągnąć z tego GF 2MX DDR. Ja swego winfasta sh pro mx400 przetaktowałem z 200/365 na 240/410 i chodzi na takich ustawieniach stabilnie .Na maxa poszedł na 250/420 bez krzaków, lecz nie chciałem go męczyć i zniżyłem. Ofkorz bez żadnego dodatkowego chłodzenia (tylko firmowy radiator i wentyl winfasta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...