dognap Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Witam, w najbliższych dniach mam zamiar kupić jakąś skrzyneczkę do 1600 zł. Spodobał mi się propozycja z listopadowego zestawienia, jednak chciałbym troszkę zaoszczędzić na procesorze i zmienić kartę graficzną. Czy mógłby mi ktoś doradzić czy taki zestaw będzie ok? Czy procesor nie będzie czasami ograniczał tej karty? Proszę o jakieś rady, ewentualne propozycje zmian nie przekraczających budżetu? http://www20.speedyshare.com/fJNUk/download/pc.JPG edit: Komputer oczywiście do gier. Rozdzielczość monitora 1440x900. Edytowane 22 Listopada 2013 przez dognap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Chodzi Ci o G3420 + Radeon 7850 ? Nie będzie nic ograniczał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dognap Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) O G3420 + MSI GeForce GTX 650 TI BOOST (który jest w zestawie z października). Wyżej wrzuciłem screena z wszystkimi częściami które wybrałem. Edytowane 22 Listopada 2013 przez dognap Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Geforce'y przy dwóch rdzeniach to nie jest najlepszy pomysł, bo sterowniki od Nividii mają mocny narzut na procka, więc mogą być spadki. W tym wypadku lepiej się sprawdzi Radeon 7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 20-30zł drożej możesz kupić dysk 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dognap Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi. Zestaw po aktualizacji wygląda w ten sposób: http://www20.speedyshare.com/9qfz7/download/pc.JPG Co do karty, czy wybierać tę od Cluba? W komentarzach można przeczytać że jest dość głośna no i na tle innych 7850 wypada dość średnio. Co radzicie panowie? Chciałbym jeszcze wybrać jakąś obudowę, ale kompletnie nie wiem jaka będzie się nadawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) W zasadzie już odpowiedziałeś na swoje pytanie. Jak chcesz cichą kartę to gigabyte windforce, asus direct cu, msi twin frozr. Zgaduję, że obudowa ma być jak najtańsza. Szukaj obudów zalman, silentium pc, cooler master, aerocool. Dobrze, żeby zasilacz był montowany na dole obudowy. Patrz od najtańszych i dobierz, która ci się podoba. Dodam, że na obudowie lepiej nie oszczędzać. Np. taka. Edytowane 22 Listopada 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...