gwynbleidd_pl Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 WitamOkoło miesiąca temu kupiłem nowego kompa :CPU: intel i5 4670GPU: gigabyte r9 280xMOBO: msi z87 g43PSU: be quiet 630W Pure Power L8 BOXMonitor: LG 23EA63CASE: Brutus m23Problem polega na tym, że gdy gram np. battlefielda 4 ( podobny problem miałem z far cry 3 ) gra wiesza się, po kilku sekundach ( 1,2) ekran wyłącza się i wyskakuje, że za chwile włączy się "tryb oszczędzania energii", monitor gaśnie a buda chodzi, jedynym wyjściem jest reset. Czasem jest tak, że gram pół dnia i żadnej zwiechy, a czasem po 20minutach grania czarny ekran i koniec. Kompletnie nie wiem co robić, nie po to kupywałem kompa za ponad 3 koła, żeby BF4 nie chodził stabilnie. Poczytałem na forach i zrobiłem test FurMarkiem, rozdzielczosć na 1920x1080 8X MSAA, testowałem 15min, najwyższa osiągnięta temperatura wyniosła 83*C, gdy test wyłączyłem komputer zwiesił się i jak wyżej czarny ekran itd... Podejrzewam, że karta po prostu sie grzeje i sie wylacza, lub jest zepsuta i jedyne wyjscie to do serwisu. Co o tym myślicie? Sterowniki do karty najnowsze.Piszę dopiero teraz ponieważ bfa4 mam dopiero od tygodnia i myślałem, że te problemy są przez te problemy z bf4 ( crashe itp )P.S. Monitor z kartą podłączony kablem DVIPozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...