kupon Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Witam,laptop przesyła mi do telefonu zdjęcia i muzyke ale z telefonu do laptopa nie mozna nic przesłac.Następuje połączenie z laptopem (widzę to w zakładce sterowanie w laptopie) i wyswietla mi się na telefonie- trwa przekazywanie połaczenia i następna wiadomość - obraz nie został przesłany.W ustawieniach bluetooth na laptopie mam dwa porty COM 9 dla wych. i COM 8 dla wcho.Ten COM 8 nie jest opisany.COM 9 jest opisany SPP Direct COM port.We własciwosciach telefonu znalazłem-standardowe połączenie bluetooth przez port COM9 i LPT nie ma tam nic o porcie nr 8.W laptopie w zakładce dodawanie portu COM nie można ręcznie dodac portu przychodzącego ,jest to pole nie aktywne.System to Win8,laptop LenovoB590 telefon Sagem my511x.Mam najnowsze sterowniki bluetooth ze strony Lenovo. Edytowane 22 Listopada 2013 przez kupon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Problem został rozwiazany, a pomógł mi program My Pictures And Sounds.Jest to program wyprodukowany przez producenta telefonów komórkowych Sagem. Dzięki niemu można nawiązać komunikację pomiędzy komputerem, a telefonem.Temat zamykam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...