Skocz do zawartości
ardemov

zestaw płyta+procek+karta+pamięć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czas coś zmienić mam budżet około 2300 zł potrzebuje dobry  zestaw: płyta+procek+karta+pamięć  głównie słuzący do montażu filmów i grania

Proszę o jakieś konkretne zestawy , bo przyznam , że nie siedze obecnie w tym temacie , co jest z nowości dobre

Chciałbym też sprzedać to co posiadam obecnie i pytanie ile mógłbym uciągnąc za :

płyta asus P5Q-E

procek E8500 3,16 GHZ 6MB

karta graficzna HIS radeon HD4850 256 bit  IceQ4 Turbox

pamięć 4x2048 MB   1066 MHZ Reaper EPP HP CL5 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega mi podpowiada taki zestaw co Wy na to? .....dalej prosze o wycene mojego starego zestawu(patrz pierwszy post)  kupno nowego bedzie od tego uzaleznione

Co do montażu filmów to montaż typowo amatorski z przewagą na gry :) 

• procesor Intel i5-​4670K 3.40GHz 6MB BOX odblokowany mnożnik

• płyta ASRock Z87 Extreme4 

• PDP Patriot 8192MB 1866MHz ViperX 3RD CL10 (2x4096)

• karta Karta graficzna MSI R9 270X Gaming 2G 700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kupić Extreme3 albo coś jeszcze tańszego. Na wszystkich podkręcisz tak samo.

RAM wystarczy 1333/1600MHz CL9. Nie ma co przepłacać.

Kupujesz procesor z odblokowanym mnożnikiem więc wypada kupić jakieś chłodzenie i go podkręcić. Ewentualnie pomyśl nad SSD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie 

do wspomnianego dwa posty wcześniej zestawu chciałbym wsadzić stare bebechy: obudowa centurion+ 2 twarde dyski +2 x dvdrw oraz zasilacz Tagan - TG500-BZ (500W)

I pytanie dotyczy własnie jego czy będzie miał wystarczjącą moc by to wszystko uciągnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi