PanikaGamingPro Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam Ostatnio zakupilem karte graficzna GeForce GTS450 Palit 1 gb 1024 mb DDR5 . I problem jest taki ,ze gdy gram w gre np. League Of Legend to mi sie komputer resetuje po kilku minutach . Pierwsza moja proba byla na zasilaczu 420W - Komputer sie resetowal podczas gry . Nastepnie kupilem zasilacz 500 . I jest ten sam problem - komputer podczas gry sie resetuje . Gdy wkladam normalnie moja stara karte HD 6570 komputer dziala normalnie i podczas gry nie restartuje sie komputer . O co chodzi ? I jak rozwikłac ten problem . . . Podobno nie tylko ja mialem taki problem z komputerem . Juz nie wiem czy kupowac jeszcze mocniejszy zasilacz . Prosze o pomoc AMD Athlon 2x 260 8 gb ram 1333 500W 1 TB M5a78l-lx v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2013 Jakie to zasilacze ? marka i model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanikaGamingPro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Ten 1 zasilacz to :- Hedy 420wA ten teraz to :-FSP500-60APN (bodajze http://www.morele.net/zasilacz-fortron-fsp500-60apn-85-289123/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Zasilanie do k. graficznej podłączyłeś? Karta kupiona jako używana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanikaGamingPro Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Tak, podlaczyłem kilkakrotnie . Tak , karta była kupiona jako używana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 Jeśli karta się nie przegrzewa, a na HD6570 wszystko działa ok, najpewniej gts jest uwalony. Spróbuj jeszcze zrobić format i reinstalację systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanikaGamingPro Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 http://www54.zippyshare.com/v/80317144/file.html < ---- LOGI (wlaczona gra Assasin Cread 4 Wysokie Detal)W sumie gdy podlaczam karte graficzna HD6570 wszystko działa dobrze , moge grac , komputer sie nie resetuje itp . (500W teraz lecz tak samo bylo na tym 420W) . Ale kiedy wkladam GTS450 a nastepnie odpalam gre to po kilku minutach reset (High detal League of Legend) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Sprawdź jeszcze temperatury - ściągnij i odpal gpu-z i w zakładce sensor zaznacz log to file. Po resecie otwórz powstały plik (GPU-Z Sensor Log.txt) i odczytaj maksymalne temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...