rafix00 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 WitamKupiłem ostatnio nowy zasilacz Corsair TX650 (650W) i zdziwiło mnie to że przy uruchomieniu kompa wiatrak od karty graf. lub też i pozostałe chodzą na FULL przez ok 1-1,5 sekundy po czym zwalniają do normalnych obrotów. Natomiast sam zasilacz chodzi dość głośno (głośniej od mojego 4-letniego starego zasilacza o mocy 550 W mało znanej firmy) nawet gdy komp nie jest obciążony i nic na nim nie robię.Podam cały zestaw jaki posiadam:Windows 7 Ultimate 64-bit Płyta główna MSI P55-CD53 Procek Intel Core i7 860 2,80 GHz - chłodzenie Silentium PC Spartan PRO HE924 Karta graf. MSI GeForce GTX 760 2GB GDDR5 OC Edition RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3 1600 MHz CL7 Dysk WD CAVIAR 640 GB 32 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 to, że przy starcie wszystko chodzi na full to normalne - zwykła procedura startowa/testowa grafiki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix00 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Przy starym zasilaczu 550W nie było czegoś takiego. Dopiero po wymianie na w/w Corsair zaczęło się tak dziać. Może dlatego że jest mocniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zent Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Przy niektórych grafikach da rade zauważyć coś takiego, że kiedy odłączysz zasilanie 6-pinowe lub 8-pinowe od grafiki i próbujesz uruchomić komputer to też wiatraki chodzą na full i oczywiście komputer się nie uruchomi. Zmierzam do tego, że skoro to nowy zasilacz to może podczas załączania inaczej puszcza zasilanie na pewne linie(albo od razu nie puszcza zasilania na pewne linie), albo coś w ten deseń. I dlatego tak masz "trochę inaczej". Natomiast u mojego brata w komputerze, gdzie jest zasilacz OCZ i GTX260 (taki stary komputerek) to od samego początku tak było. Czyli tak jak napisał Finchy procedura startowa/testowa. A to, że zasilacz chodzi Tobie głośniej (pod warunkiem że wszystko inne działa stabilnie), to po prostu trafiłeś na taką sztukę. Jeśli jest to uciążliwe, to zareklamuj. Edytowane 30 Listopada 2013 przez Zent 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix00 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ;)Pierwszy raz wymieniałem zasilacz więc dlatego tak wypytuje o te zmiany. No a co do głośności to jakoś muszę to znieść chociaż podczas grania nie ma to znaczenia.dzięki za odpowiedzi, temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...