Ramzesisko Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam! Posiadam swojego kompa na C2D e6300, Gainward gt9600 i 1gb ram. Chciał bym móc spokojnie grać w Wota i w tym celu chciał bym kupić jakąś używaną płytę główną, ram i ewentualnie procka i zasilacz. Dało by rade coś ogarnąć do 400zł? Może ma ktoś do sprzedania jakieś starsze podzespoły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Ta gra ma spadki fps nawet na i7@4.5ghz. Nie da się pod tą grę złożyć komputera ponieważ jest to najgorzej zoptymalizowana gra jaka powstała, m . in. wykorzystuje tylko jeden rdzeń. W tej cenie nic nie kupisz sensownego, jedynie co możesz zrobić to wymienić procesor na c2d e8400 jeśli Twoja płyta główna go obsługuje no i dokupić ram. Tapatapatap i9001 CM11 Edytowane 27 Listopada 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Ram to podstawa , dla WoT minimum to 2GB ramu .Do tego możesz kupić E6600 lub wymieniony wyżej E8400 jak płyta go obsłuży . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam! Posiadam swojego kompa na C2D e6300, Gainward gt9600 i 1gb ram. Chciał bym móc spokojnie grać w Wota i w tym celu chciał bym kupić jakąś używaną płytę główną, ram i ewentualnie procka i zasilacz. Dało by rade coś ogarnąć do 400zł? Może ma ktoś do sprzedania jakieś starsze podzespoły? A masz zamiar sprzedać te stare graty, czy zostajesz z nimi i chcesz tylko coś w tym zestawie pozmieniać ? Z mojej strony zalecam sprzedać co masz i kupić najtańszą płytę na 1150 + dwurdzeniowy procesor + 4 GB pamięci w dualu. Grafika może zostać 9600 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Stare graty oczywiście mogę sprzedać tylko czy ktoś by to kupił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Stare graty oczywiście mogę sprzedać tylko czy ktoś by to kupił... Oczywiście, że ktoś by to kupił. Zdziwiłbyś jakbym ci powiedział na jakim komputerze moi rodzice pracują... Dwóch rdzeni to on nie widział niestety. Tak naprawdę do typowych zastosowań tutaj może być mało RAM, ale nabywca sobie może przecież dokupić gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Też myślałem nad dołożeniem ramu ale ta płyta którą posiadam (ga-945p-s3) obsługuje tylko 667 Mhz a takie pamięci są drogie dlatego myślę żeby sprzedać to co mam zostawić dysk i grafikę i kupić coś za około 500-600 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 jaki masz zasilacz i dysk ? wstepnie: H81M-HDS 183 G3420 236 1x4GB ~140 nowe lub uzywki z alegro 80+ jak dobrze poszukasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 Zasilacz to procomp (8 letni xD) 350w i jego wypadało by wymienić. A dysk do 160gb seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 Dysk jest na SATA? Co do zasilacza - kupujesz jakiegoś Fortrona i problem z głowy :). @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 No na tej wąskiej taśmie, nie wiem dokładnie jakie ona ma określenie ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 No to dysk masz SATA - więc OK , nowe platformy mają już wyjścia SATA . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 To ile mógł bym wziąć za stare graty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Allegro.pl i sobie policz. Polecam zobaczyć też w zakończonych aukcjach po ile średnio dane części się sprzedawały. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 To ile mógł bym wziąć za stare graty? Płyta z procem i ramem - pewnie okolice 150zł. Grafe nie wiem czy jest sens sprzedawać, bo przy takim budżecie: używany g860/g850/g2020 - 160-170zł używana płyta główna MSI B75MA-E33 - 150zł 4gb pamięci ram - 80zł jak poszukasz zasilacz do tego jakiś budżetowy Grafikę bym zostawił i wymienił z czasem, bo przy wymianie proca dostanie sporego kopa jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzesisko Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Jak się orientowałem to płyta główna z prockiem i ramem poszła by za około 100 zł. Tak więc do 500 zł można by coś poskładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...