860lacov Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Planuję zakup zasilacza. Jak na razie wpadły mi w oko dwa modele SeaSonic X660 660W Oraz super flower 600W Generalnie moc ok 650W I cena podana w temacie. Proszę o jakieś rady I sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 zarówno jeden jak i drugi to topowe rozwiazania w swojej klasie, mam kwiatka 550w i jestem bardzo zadowolony, ale z seasonicami też miałem do czynienia i złego słowa powiedzić nie mogę, zresztą poczytaj testy na JonnyGURU.com , choć nie wiem na ile twój sig aktualny to wydaje mi się że wymiana zasilacza mija się z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Doszedł jeszcze dysk ssd, a reszta jest aktualna. Z wymianą mi się nie pali. Aktualny zasilacz powinien dać radę nawet przy oc grafiki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Tak, powinien. Do rozważenia jest też corsair HX650 gold. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 O zasilaczu modularnym myślałem z ukierunkowaniem na lepszy przepływ powietrza w budzie, ale czy tak na prawdę nie będę musiał podpiąć większości/wszyskich kabli? Co do samej mocy to grafika ma 2x8 pin więc aktualnie jadę na adapterze z 2x molex na 8 pin I jedna rzecz, która może nie jest niebezpieczna, ale tego nie wiem. OCCT przy włączonym teście PSU powoduje wycie zasilacza (chyba kondensatory piszczą). Nie wiem czy to dlatego, że zasilacz osiąga limity czy po prostu piszczy przy dużym obciążeniu. W normalnej pracy tego nigdy nie słyszałem. p.s. Jeśli w/w dźwięk można olać to zasilacz zostaje. Jeśli nie to chętnie ogarnę coś innego. Wymienione wyżej zasilacze prezentują się ok, ale jak na razie na allegro znalazłem tylko kwiatka. W morelach też nie bardzo są te zasilacze. Jakieś inne propozycje w podanej cenie i o mocy w okolicach 650W, które w miarę łatwo można dostać? Warto szukać modularnych czy to olać? Tak dla rozjaśnienia. Czy zasilacz 750W ciągnie więcej prądu niż 650W w takim samym zestawie czy ma po prostu większy zapas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...