Skocz do zawartości
Jaav

PC do grania ~3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Chciałbym prosić o rade dotyczącą kupna komputera do gier. Pułap cenowy 3500zł +/- 200zł. Zastanawiam się nad czymś z haswellem i5/i7(??) i gtx 770 (nie wiem jaki model wybrać, od jakiego producenta). Komputer będzie podłączony do jednego monitora o rozdzielczości "Full HD". Zależy mi na maksymalnej wydajności( w miarę możliwości). Nie potrzebuje dysku SSD, ani systemu operacyjnego. Chyba, że możecie zaproponować mi coś innego?

Edytowane przez Jaav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecałbym jednak wygospodarować fundusze na ssd-ka, ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję. Może w grach to nie robi różnicy, ale przy codziennym użytkowaniu hdd mocna ogranicza działanie całego zestawu. Słabsze konfiguracje, ale wyposażone w ssd działają często płynniej. Teraz chyba kupilbym nieco słabsze GPU, ale tu zależy do czego się komputera używa. Jak ma być to TYLKO konsola do gier - to OK.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[~tesel] Nie zastanawiałem się nad oc, ale jeżeli jest to przyszłościowe i nie zwiększa dużo kosztów sprzętu to chciałbym to zaimplementować.

[~grzechupk] Będzie to komputer głównie do gier i do pracy szkolnej typu ms office. SSD podnosi cenę zestawu o około 300-400zł, więc raczej odpada. Dokupię go przy innej okazji.

Edytowane przez Jaav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi