Jaav Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Tak jak w temacie. Chciałbym prosić o rade dotyczącą kupna komputera do gier. Pułap cenowy 3500zł +/- 200zł. Zastanawiam się nad czymś z haswellem i5/i7(??) i gtx 770 (nie wiem jaki model wybrać, od jakiego producenta). Komputer będzie podłączony do jednego monitora o rozdzielczości "Full HD". Zależy mi na maksymalnej wydajności( w miarę możliwości). Nie potrzebuje dysku SSD, ani systemu operacyjnego. Chyba, że możecie zaproponować mi coś innego? Edytowane 28 Listopada 2013 przez Jaav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechupk Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Polecałbym jednak wygospodarować fundusze na ssd-ka, ja tego nie zrobiłem i teraz żałuję. Może w grach to nie robi różnicy, ale przy codziennym użytkowaniu hdd mocna ogranicza działanie całego zestawu. Słabsze konfiguracje, ale wyposażone w ssd działają często płynniej. Teraz chyba kupilbym nieco słabsze GPU, ale tu zależy do czego się komputera używa. Jak ma być to TYLKO konsola do gier - to OK. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaav Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) [~tesel] Nie zastanawiałem się nad oc, ale jeżeli jest to przyszłościowe i nie zwiększa dużo kosztów sprzętu to chciałbym to zaimplementować. [~grzechupk] Będzie to komputer głównie do gier i do pracy szkolnej typu ms office. SSD podnosi cenę zestawu o około 300-400zł, więc raczej odpada. Dokupię go przy innej okazji. Edytowane 28 Listopada 2013 przez Jaav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 I5-4570 MSI B85-G43 2x 4GB DDR3 MSI GTX 770 (Gaming) Plextor 128GB (PX-128M5S) Seagate 1TB XFX 550W Silentium PC M40 ~3600zł uśredniając ceny; 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...