Skocz do zawartości
Took

Używany monitor 200-300 pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę kupić monitor, preferowane min. 19 cali.

Do czego będzie używany:

- praca w internecie

- redagowanie artykułów

- czytanie wykresów, tabelek itp

Nie będzie używany do gier, do filmów itd.

Właściwie tylko praca biurowa.

Budżet 200-300 zł - tak, żeby kupić coś sensownego.

Priorytetem oczywiscie będzie względnie małe męczenie wzroku.

Najchętniejw wziąłbym coś z allegro, tyle że nie mam pojęcia co jest sensowne w tej kategorii, a czego lepiej unikać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coż mam jakąś iiyamę 19 cali w panoramie, format 16:10, rozdziałka 1680*1050...mogę ją pchnąć za 100zł plus koszt wysyłki.

Oryg karton, kable, etc. Jedyny feler jaki ma(dla mnie, dlatego już jej nie używam) to to że posiada tylko vga(d-sub)...dead pikseli nie kojarze.

Nie pamiętam tera mofelu, musiałbym żony zapytać, karton stoi z monitorem u niej. Na pewno nie jest led, ale jak na ccd zre mało, bo chyba ~20W prądu.

Ma jakieś 2-3 lata, używany sporadycznie(teściowa, potem syn troche używał do minecrafta, potem jako dodatkowy monitor do wyświetlania stron/filmow/obrazu z tunera tv), matryca 2 albo 5ms, nie pamiętam. Kolory znośnie skalibrowane na stronie lagoma.

Co do męczenia wzroku to nie kojarzę by męczył, na pewno używałem natywnej, bo skalowanie w LCD dowolnym ssie(oczko niżej 1440*900 strasznie męczyła mnie), najwyżej se powiększałem czcionki w przegladarce/plikach by nie męczyć oczu.

Koniec reklamy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi