Took Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam, Chcę kupić monitor, preferowane min. 19 cali. Do czego będzie używany: - praca w internecie - redagowanie artykułów - czytanie wykresów, tabelek itp Nie będzie używany do gier, do filmów itd. Właściwie tylko praca biurowa. Budżet 200-300 zł - tak, żeby kupić coś sensownego. Priorytetem oczywiscie będzie względnie małe męczenie wzroku. Najchętniejw wziąłbym coś z allegro, tyle że nie mam pojęcia co jest sensowne w tej kategorii, a czego lepiej unikać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Coż mam jakąś iiyamę 19 cali w panoramie, format 16:10, rozdziałka 1680*1050...mogę ją pchnąć za 100zł plus koszt wysyłki. Oryg karton, kable, etc. Jedyny feler jaki ma(dla mnie, dlatego już jej nie używam) to to że posiada tylko vga(d-sub)...dead pikseli nie kojarze. Nie pamiętam tera mofelu, musiałbym żony zapytać, karton stoi z monitorem u niej. Na pewno nie jest led, ale jak na ccd zre mało, bo chyba ~20W prądu. Ma jakieś 2-3 lata, używany sporadycznie(teściowa, potem syn troche używał do minecrafta, potem jako dodatkowy monitor do wyświetlania stron/filmow/obrazu z tunera tv), matryca 2 albo 5ms, nie pamiętam. Kolory znośnie skalibrowane na stronie lagoma. Co do męczenia wzroku to nie kojarzę by męczył, na pewno używałem natywnej, bo skalowanie w LCD dowolnym ssie(oczko niżej 1440*900 strasznie męczyła mnie), najwyżej se powiększałem czcionki w przegladarce/plikach by nie męczyć oczu. Koniec reklamy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...