Ballo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 mam pytanko czy jest możliwe zapowietrzenie bloku wodnego na GPU jeżeli: układ jest otwarty, zbiornik wody znajduje się powyżej bloków CPU i GPU, ale w przeciwieństwie od CPU gdzie blok jest w pozycji pjonowej co wyklucza zapowietrzenie przy podłączeniu rurki wlotowej poniżej rurki wylotowej (powietrze zostaje wypchnięte), na GPU blok jest w pozycji poziomej a końcówki wlotowa i wylotowa są skierowane ku dołowi, blok maprostą konstrukcje mianowicie w masie miedzi ną równoległe kanaliki i tak sobie myśle że może nie być na tyle ciśnienia w układzie aby usunać powietrze ze wszystkich kanałów i nie będzie 100% wydajności, jeżeli można prosić o opinie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zeby pozbyc sie powietrza z bloczku, "pomachaj" nim troszke popotrzasaj podczas pracy pompy, powietrze powinno spokojnie wyleciec z bloczku, o ile tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 nie jestem najlepszy z fizyki ale wydaje mi się że jest możliwość zbierania się w bloku powietrza w czasie dłuższej eksplatacji??? coś jakby wytrącanie się powietrza z wody :? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 W ukladzie otwartym w zasadzie nie ma takiego problemu. jezeli jednak chcesz byc pewny to pojemnik z ciecza ustaw ponizej poziomu blokow. Nastepnie przewod doprowadzajacy wode do zbiornika wyciagnij na tyle aby wystawal ponad lustro wody. Nie potzreba potrzasac, obracac itp. Po okolo minucie mozesz wszystko poukladac tak jak miales poprzednio. Jezeli jestes super zapobiegliwy to rob taka "akcje" powiedzmy raz na tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Dzięki za porady, co prawda zbiornik to akwarium o troche dużych gabaretach tak więc przemieszczanie go jest kłopotliwe, ale sam wydumałem że co jakiś czas zacisne dopływ do bloku na cpu co spowoduje zwiększenie ciśnienia na bloku GPU i wtedy powinnio wypchać powietrze, tymbardziej że blok na GPU ma bardzo mału przepływ (srednica 5mm) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...