dewiant Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Cześć forumowicze. Mam do was pytanie. Chciałbym rozszerzyć pamięć ram w netbooku Eee PC 1001pxd z 1 do 2Gb.W internecie ludzie jakoś nie mieli z tym kłopotu wiec niewiele myśląc zdecydowałem się również na ten zabieg. Zakupiłem kość DDR3 i zmieniłem ze starą kością. Jednak po odpaleniu kompa nic się nie dzieje, zapalają się tylko diody zasilania i WiFi... Komp nie bootuje, nie reaguje... Podpialem zewnętrzny monitor ale bez reakcji. Podpialem na nowo baterie CMOSu ale to nic nie dało. V Bez kości Ram sytuacja wygląda identycznie. Dopiero ze starą kością komputer rusza jak trzeba... Chciałem wgrać najnowszy bios ale okazało się że taki już jest na pokładzie... Pomysły? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Porównaj parametry kości. Najlepiej podaj je tutaj na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewiant Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Stara: ASint DDR3 1GB-1333 CL5 Nowa: Kingston DDR3 2GB PC3-10600 1333 CL9 To tyle co na chwilę obecną mogę wam przedstawić z naklejek na nich... ;-) Edytowane 1 Grudnia 2013 przez dewiant Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...