Skocz do zawartości
tyranxp

Zestaw do grania od 2012 i w dół do 5000 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na stan obecny złożyłem taki zestaw w sklepie morele.net, więc pozostało 2309,75 (bez dysku twardego) na komputer. Zestaw będzie służył przede wszystkim do grania w tytuły od 2012 w dół, do ogladania filmów HD, do internetu oraz ewentualnie do 3D (potrzebne okulary?).

Może to was dziwić ale naprawdę nie mam zamiaru kupić coś drogiego do komputera jak za rok i tak będę chciał zmienić cały komputer a dostają tylko te które są wymienione (oprócz HDD). Mam sporo tytułów do odrabiania, więc w ciągu roku napewno nie pogram wszystkie. Najbardziej mnie interesuje Assassin's Creed, Splinter Cell, Battlefield (2, 3), Mafia II, Starcraft II (wszystkie na full detalach+PsychX) jeśli na to pozwoli zestaw jaki będzie złożony, jeśli nie...no coż poczekam za rok Dołączona grafika i poszukam inne tytuły wstecz.

Zestaw raczej nie będzie podkręcony z wyjątkiem funkcji TurboBoost. Czy istnieje jakaś strona, gdzie można sprawdzić w jakie tytuły dany zestaw będzie chodził na full detalach?

Edytowane przez tyranxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Hmmm, mam rozumieć że skałdasz sobie zestaw do grania w starsze tytuły, i te nowsze Cię nie interesują?
Trochę się to kłóci, bo jak widzę w koszyku masz już monitor za ponad 2k, do którego jest dorzucany BF4 -> a jak wiemy ta gra wymaga kombajnu. BF3 też niczego sobie, bo to w zasadzie ten sam silnik więc trzeba złożyć coś mocniejszego. Ogólnie podane przez Ciebie gry nie należą do najmniej wymagających :P
Zaraz coś znajdę:

CPU: i5-4570, zwykły wystarczy skoro nie chcesz kręcić, a jest tańszy. Chyba że zmienisz zdanie to wersja K ~700zł

Mobo: MSI z87 G43 (to samo co mam ja) ~370zł

GPU: GTX760 2GB ~900zł

PSU: Be Quiet! Pure Power L8 500W ~250zł
RAM: 2x 4GB PDP Viper 1600 ~260zł

Obudowa -> wedle gustu, nie wnikam

Wszystko wychodzi 2450, można ściąć trochę na PSU: Corsair VS 450W 150zł i wtedy "zmieścimy" się w limicie, albo wziąć słabszą kartę pokroju: R9 270X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wcześniej złożyłem taki zestaw, ale widzę że radzicie wziąć gtx 770.

Co powiecie na taki zestaw tylko brakuje mi jeszcze zasilacza i budy. Do tego będzie mi potrzebna jeszcze stacja dokująca na dyski twarde HDD i Sata1, aby móc mieć te dyski jako nośniki (nie wiem ile kosztują i jakie wziąć).

Całość max mogę wziąć 6000 zł i to już będzie zestaw bez możliwości zmiany, ma służyć na długie lata. No chyba, że kupię do 2500 zł i za rok zmienię cały zestaw jak podane w pierwszym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas liczę na to czy uda mi się wygrać konkurs Enermax. Oby mi szczęście dopisało Dołączona grafika Poczekam jeszcze na wynik konkursu, a potem kupuję.

Więc na razie będę musiał samemu wybrać bude, tylko zasilacz mam problem. Jaki polecacie do tego zestawu. Czy będzie jakaś różnica, jeśli zostawię obecną płytę główną czy lepiej byłoby ją zmienić coś na B85 (jak podajesz).

Trochę poszperałem informacji, więc lepiej już zostawię Z87.

Edytowane przez tyranxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko po co ? To jest chipset do procesorów z literką K. Zupełnie tego nie wykorzystasz chyba że planujesz w przyszłości wymienić procesor w co wątpe, bo Intel co generację praktycznie zmienia podstawkę. Za zoaszczędzoną kasę na płycie możesz dołożyć do lepszego SSD. Np Plextor m5s 128 GB. Płyte możesz nawet wziąć na H81.  To jest kompletnie bez różnicy jeśli nie masz zmaiaru podkręcać. W innym wypadku tylko Z87 i tylko procesor z literką K. Z mojej strony EOT ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi