Black_war Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Mam problem z synchronizacją pionową na HD4600 w połączeniu z monitorem Dell P2414H. Wymusiłem w sterownikach do karty vsync w 3d, przeinstalowywałem sterowniki od karty ale nic nie pomaga. Problemy są widoczne w filmach (zarówno na youtube jak i vlc, mpc-hc). W gry w tej chwili nie gram więc nie wiem. Jakieś pomysły jak nakłonić kartę do współpracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 W MPC-HC próbowałes wymusić V-sync ? Podczas odtwarzania filmu klikasz ppm i wybieraz "Ustawienia Renderowania > Synchronizacja Pionowa. Zaznaczasz tam wszystko co jest aktywne. Są tam 3 opcje do zazanaczenia "włącz"; "dokładna"; "alternatywna". Może tak być że ta ostatnia będzie niedostępna. Zależy to od kodeków i filtrów jakie używasz w MPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Włączyłem wszystkie te opcje i tearing dalej występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Edit: Zobacz tryby renderowania w opcjach, jest EVR albo EVR alternative, czasami na jednym z nich dziala lepiej niz na drugim - mialem to samo na starym radeonie. Pokombinuj jeszcze z odswiezaniem na 59Hz, a nie 60Hz. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 W tle nie działa jakiś program, GG albo coś innego? U mnie gadulec powoduje małe problemy z rwaniem obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Uściślając, moja karta to intel HD4600 ;) System jest w miarę świeży, GG nie mam, nie mogę też włączyć tego trybu EVR ani zmniejszyć odświeżania na 59Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 a zainstalowales MS .Net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 tak, wersja 4.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) directx sfc /scannow ? ja pamietam, ze mialem tez szopke ze sterownikami Edytowane 2 Grudnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 przeinstalowałem directx'a skan nie wykazał problemów z integralnością. Co do sterów to zgrałem po prostu paczkę z cd dołączonego do płyty głównej i monitora, powinno być wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 No to pewnie masz jakies mega archaiczne sterowniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dzięki! Myślałem, że windows update też stery do karty wgrał najnowsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...