psz3mo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Poszukuję jakiejś sensownej myszki w wyżej wymienionej kwocie. Myszka do codziennego użytku w internecie, ale też od czasu do czasu do FPSów (kiedyś grałem trochę więcej 'pro'). Od jakiś 6 lat używam Razera Diamondback 3G i gdyby się dało to kupiłbym nowego (mam sobie wybrać prezent i pomyślałem o myszce). Razer działa bez problemu, jednak przez te lata ucierpiał na estetyce (niestety trochę mu w tym pomogłem). Czego wymagam: - stonowany wygląd obudowy (podświetlenie może być, najlepiej niebieskie), ale myszka nie może wyglądać jak z odpustu, - dobra jakość wykonania, - ilość DPI nie jest ważna, wystarczy około 2k. - programowalne klawisze (chociaż z 1 dodatkowy, w razerze używam wszystkich zamiast skrótów klawiaturowych), - gumowane klawisze (czysty plastik od biedy, byle nie świecący), - długość zbliżona do razera, czyli ok 12 cm (mam małą dłoń, do sterowania używam tylko palców), - symetryczna konstrukcja (dodatkowe guziki mogą być po jednej stronie), bądź bardzo do tego zbliżona (nie podobają mi się niesymetryczne), - waga poniżej 120g (im mniej, tym lepiej), - bezproblemowego działania na SteelPadzie QCK. - cena bliżej 100, niż 120zł. Przekopałem internet i z tego co widzę to myszki podrożały i to sporo (po znajomości za Razera dałem 99zł z wysyłką prosto od producenta, cena wtedy w sklepie 139zł). Jedyna myszka, która jako tako spełnia moje wymagania to Roccat Lua za ~100zł, jednak ma mało dodatkowych klawiszy (od biedy, jeśli się da to zbinduje zmianę dpi jako inny klawisz). Ponad moim budżetem są Thermaltake Saphira (ew Black Rev2) i Logitech G300 - myszki za ~150zł z przesyłką. Jednak trochę dużo mi wychodzi i nie wiem, czy jest sens dokładać. Saphira kusi (co prawda, jest dość ciężka), ale to 50% różnicy w cenie (za 1 klawisz więcej, jeśli policzyć ten od dpi, bo saphira ma go pod spodem) pomiędzy Lua a tT . Z tańszych opcji pojawił się jeszcze Zalman M401 za 90zł z wysyłką i szmatą na biurko, ale niewiele jest o nim w internecie. Jest jeszcze coś godnego uwagi? Brać Lua, czy szukać czegoś innego? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez psz3mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...