Skocz do zawartości
psz3mo

Myszka do wszystkiego 100-120zł (po Diamondback 3G)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję jakiejś sensownej myszki w wyżej wymienionej kwocie. Myszka do codziennego użytku w internecie, ale też od czasu do czasu do FPSów (kiedyś grałem trochę więcej 'pro'). Od jakiś 6 lat używam Razera Diamondback 3G i gdyby się dało to kupiłbym nowego (mam sobie wybrać prezent i pomyślałem o myszce). Razer działa bez problemu, jednak przez te lata ucierpiał na estetyce (niestety trochę mu w tym pomogłem).

Czego wymagam:

- stonowany wygląd obudowy (podświetlenie może być, najlepiej niebieskie), ale myszka nie może wyglądać jak z odpustu,

- dobra jakość wykonania, 

- ilość DPI nie jest ważna, wystarczy około 2k.

- programowalne klawisze (chociaż z 1 dodatkowy, w razerze używam wszystkich zamiast skrótów klawiaturowych),

- gumowane klawisze (czysty plastik od biedy, byle nie świecący),

- długość zbliżona do razera, czyli ok 12 cm (mam małą dłoń, do sterowania używam tylko palców),

- symetryczna konstrukcja (dodatkowe guziki mogą być po jednej stronie), bądź bardzo do tego zbliżona (nie podobają mi się niesymetryczne),

- waga poniżej 120g (im mniej, tym lepiej),

- bezproblemowego działania na SteelPadzie QCK.

- cena bliżej 100, niż 120zł.

Przekopałem internet i z tego co widzę to myszki podrożały i to sporo (po znajomości za Razera dałem 99zł z wysyłką prosto od producenta, cena wtedy w sklepie 139zł).

Jedyna myszka, która jako tako spełnia moje wymagania to Roccat Lua za ~100zł, jednak ma mało dodatkowych klawiszy (od biedy, jeśli się da to zbinduje zmianę dpi jako inny klawisz).

Ponad moim budżetem są Thermaltake Saphira (ew Black Rev2) i Logitech G300 - myszki za ~150zł z przesyłką. Jednak trochę dużo mi wychodzi i nie wiem, czy jest sens dokładać. Saphira kusi (co prawda, jest dość ciężka), ale to 50% różnicy w cenie (za 1 klawisz więcej, jeśli policzyć ten od dpi, bo saphira ma go pod spodem) pomiędzy Lua a tT . Z tańszych opcji pojawił się jeszcze Zalman M401 za 90zł z wysyłką i szmatą na biurko, ale niewiele jest o nim w internecie.

Jest jeszcze coś godnego uwagi? Brać Lua, czy szukać czegoś innego?

Edytowane przez psz3mo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi