sln Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 WitamMam kartę microSD najprawdopodobniej zablokowaną hasłem.Po wrzuceniu jej w czytnik SD przez adapter, Windows 7 nie wykrywa karty w oknie Moj komputer ani w Zarządzaniu dyskami, więc nie mogę jej sformatować.Kartę jako tako wykrywa, w menedżerze urządzeń pojawia się "SD Memory card" z zoltym wykrzyknikiem.Czytnik i adapter sprawny, poniewaz po wlozeniu innej karty microSD normalnie ją czyta.Po włożeniu tej problemowej microSD w telefon Nokia 2700 Classic wyrzuca żądanie o hasło, przy próbie sformatowania karty z telefonu też żądanie o hasło.W internecie generalnie pojawiają sie informację aby zablokowane karty formatować spod Symbiana w celu wyrzucenia hasła, ale nie mam nic z Symbianem pod ręką. Jest możliwość formatu spod czytnika w komputerze spod Linuxa albo Windows?Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sln Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Uruchomiłem GParted live USB dedykowany ku operacjom na dyskach, i niestety nie wykrywa tej karty, wyswietla tylko HDD laptopa i pendrive'a z ktorego jest zabootowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...