vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 pytanie do posiadaczy radków 9500 pro , jak wygląda różnica w głośności pomiędzy firmami FIC czy hercules bądz saphire? ten pierwszy kosztuje około 850 zł ale wyczytałem w jakimś teście że ma troche głośny system chłodzenia no więc chciałbym to zweryfikować jak jest w rzeczywistości, prosze o odpowiedzi posiadaczy wyżej wymienionego modelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Powiem tak.Niedawno miałęm problem z WC wieć na apre godzin założyłem AC.Karta jest cichutka.Ale jak wruciłem na WC to ten wiatraczek jest troszkę głośny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Wez do testow ze sklepu i sprawdz. Chyba ze kupujesz via Internet to czytaj recenzje, wtedy sie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie da sie ukryc ze na Radku od Szafira slychac wentylek. Moze nie jest glosny, ale da sie go uslyszec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a jak głośność tych radków 9500 pro w cenie do 900 zł? słychać coś? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a jak głośność tych radków 9500 pro w cenie do 900 zł? słychać coś? :) Jesli sie boisz ze jest to cos na skale FX-ow to sie mylisz one sa naprawde ciche. A jesli chodzi o najglosniejsze to niewiem czy nie Hercules bo tam jest BlueOrb zdaje sie na nim i ten wiatrak jest mocny ale i tak cichy. RADKI "MOIM" zdaniem nie maja glosnego chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 okay to biore radka tylko żeby pózniej się nie okazało że ciszej mi chodzi coolerek na procku ( planuje whisper rock IV tak apropos) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 okay to biore radka tylko żeby pózniej się nie okazało że ciszej mi chodzi coolerek na procku ( planuje whisper rock IV tak apropos) :) Raczej nie da rady zeby Radek glosniejszy byl. Ja swojego slycze, ale mam WC dosc ciche i dyski tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zawszze tez mozna zalozyc Zalmana ZM80A-HP i wtedy problem halasu nie istanieje. Sam mam cos takiego na mojej karcie i jest uroczo :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 :!: zawsze mozna wymienic ten "wentylator-pstynke" na cos wiekszego i puscic np na 7V bedzie ciszej i tak samo wydajnie przyklad moda na Sapphire R9700 PRO http://www.dirkvader.de/page/magic-gfx.html i nie trzeba wywalac od razu 115zl na Zalmanka tylko 20zl na wiekszy wentyl 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 co do fica to jest masakra. wyje jak szalony nawet jak sie zdejmie oslonke. innych nie slyszalem ale moj jest glosny. na 100% chlodzenie pojdzie predzej czy pozniej do wymiany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 :!: zawsze mozna wymienic ten "wentylator-pstynke" na cos wiekszego i puscic np na 7V bedzie ciszej i tak samo wydajnie przyklad moda na Sapphire R9700 PRO http://www.dirkvader.de/page/magic-gfx.html i nie trzeba wywalac od razu 115zl na Zalmanka tylko 20zl na wiekszy wentyl 8) Ale jak chce to moge wywalic te 110 pln ? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 :!: i nie trzeba wywalac od razu 115zl na Zalmanka tylko 20zl na wiekszy wentyl 8) Jasne ze nie trzeba - tyle za jak ktos chce miec idealna cisze i przede wszystkim fajowy wyglad to czemu nie. http://www17.tomshardware.com/graphic/2003.../zalman-03.html Okienko z boku i w srodku cos takiego - widok naprawde kosmiczny dla niewtajemniczonych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 :!: Ej Ludziska - jak dla mnie to mozecie wydac i 150zl na Thermaltake GIANT II Heatpipe :P nikogo nie zmuszam najwazniejsze zeby byla tania alternatywa :) powiem tylko ze nie wszedzie wejda te "Zalmanky" - i nie chodzi o karty graficzne ale o plyty glowne - jak znajde recke to podrzuce linka bo byly wypisane przykladowe plytki (nie slot 1) na ktorych przeszkadzaly rozne duprelki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Tak tylko ze ten TT http://www.svc.com/thgiiihevgac.html to jak widze ma tez coolerek (i to IMHO calkiem glosny bo 28dBA) Tymczasem Zalman ZM80A-HP to calkowicie bierny system chlodzenia - zero jakiegokolwiek wiatraczka - co najwyzej mozna sobie zamontowac cos z boku , ale niekoniecznie. http://www.zalman.co.kr/usa/product/zm80a-hp.htm Poza tym w tej wersji tj. z literka "A" nie ma juz wiekszych problemow przy montazu i ewentualnym kolidowaniu z elementami na plycie w porownaniu do poprzedniej wersji bez tej literki. Zwiekszyli rozniez powierzchnie wymiany ciepla z 1000 do 1300 cm2, co dla rozproszenia 18W (bo tyle maksymalnie potrafi dostarczyc zlacze AGP - nie mowie tu o niektorych kartach z dodatkowymi wtyczkami zasilajacymi , a wersjami bez) w zupelnosci wystacza. Oczywiscie wybor kwestia gustu i byc moze w tym TT tez mozna odlaczyc ten coolerek - tego nie wiem. mam akurat tego Zalmana wiec jedynie go moge polecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Mam pytanie jak jest z chodzeniem pamieci przy zalmanach ??? A tak ogulnie to jakie chlodzenie najlepiej dac na pamieci (r9500pro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Mam pytanie jak jest z chodzeniem pamieci przy zalmanach ??? A tak ogulnie to jakie chlodzenie najlepiej dac na pamieci (r9500pro). Radiator Zalmana dotyka tylko rdzenia , wiec pamiatki musisz sobie chlodzic dodatkowymi radiatorkami - musza byc na tyle niskie zeby sie zmiescily , ale oczywiscie da sie. Zobacz sobie jakies screeny z testow gdzie widac jak to jest zalozone i bedziesz juz wszystko wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 115 zł na chłodzenie radka ? czy to troche nie za dużo skoro na procka można wydać 59 (whisper rock IV) i cieszyć się kojącą ciszą :):) urok tych tańszych kart polega na tym że są tańsze :):):) jeśli masz do nich dopłacać na chłodzenie to lepiej chyba opłaca się wziąć hercules'a - wyjdzie ci na to samo, niestety ja nie mam tyle szmalu więc albo ati radek za 850 zł albo geforce za podobną sume..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 115 zł na chłodzenie radka ? czy to troche nie za dużo skoro na procka można wydać 59 (whisper rock IV) i cieszyć się kojącą ciszą :):) urok tych tańszych kart polega na tym że są tańsze :):):) jeśli masz do nich dopłacać na chłodzenie to lepiej chyba opłaca się wziąć hercules'a - wyjdzie ci na to samo, niestety ja nie mam tyle szmalu więc albo ati radek za 850 zł albo geforce za podobną sume..... Zgadza sie ale przeciez jak kupisz takie chlodzenie to zostanie na ewentualna nastepna karte ;). Poza tym ja kupilem tego Zalmana na 90 zl w zwyklym sklepie i cena wydala mi sie atrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...