Skocz do zawartości
zeref

Bateria w laptopie w sekundę mi się rozładowała (niestety dosłownie)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, być może ktoś z was miał już taki problem lub jest mi w stanie pomóc. Używam systemu Linux Debian 7.2 i korzystam z laptopa. Jest on cały czas podłączony do zasilania, więc na baterii mi nie zależy, jednakże dziś zdarzył się dziwny incydent, mianowicie podczas włączenia, wszedłem w internet i po kilku minutach ekran zaczął mi się robić czarny, jakieś krótkie znaki i myślałem że Debian mi się wysypał, ale okazało się że przeszedł natychmiast w hibernacje bo z 100% baterii nagle się zrobiło 2%. 
Nigdy coś takiego mi się nie wydarzyło, szczególnie że laptop jest cały czas podłączony do zasilania. Laptop zdołałem uruchomić, a bateria mi się zaczyna już ładować, oczywiście uwieczniłem tą dziwną sytuacje :

Czy wie ktoś o co tutaj tak naprawdę chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest, jak trzymasz laptopa cały czas na kablu. Akumulatory nie lubią być non stop pod zasilaniem, jak i być cały czas naładowane w 100% - jest to dla nich zbyt duże obciążenie i powoduje szybsze ich zużycie. Twoja bateria po prostu zdechła i tyle - kup nową.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi