Daedalus Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam! Nazwa tematu już wiele mówi - zastanawiam się nad sprzedażą obecnych gratów i przejściem na Hasswella + zmiana GPU - czy to ma sens ? Skąd w ogóle taki pomysł ? = dopłata do wymiany nie jest za duża + zależy mi na iGPU(mógłbym sprzedać p67 i dać płytę na np z68.ale wtedy pakuje gotówkę w "starego SB" :/) Obecny PC : i5 2500k Mugen 2 rev.B Asrock p67 pro 3 8GB Ram GTX 670 4GB 520W Corsair HX Fractal R3 Z góry dzięki za jakiekolwiek opinie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jak chcesz koniecznie wykorzystywać iGPU to kup płytę na Z77 i po kłopocie . Choć tanie konstrukcje nie są tak dobre jak twój Asrock ( głównie w kwestii sekcji zasilania ) . GTX670 to nadal dobra karta , choć są już lepsze . Sama wymiana 2500K na 4670K jest średnio sensowna , wydajność nie wiele większa a procki bardziej się grzeją przy OC . Do ilu podkręciłeś swojego 2500K ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daedalus Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Witam! Jak chcesz koniecznie wykorzystywać iGPU to kup płytę na Z77 i po kłopocie . Choć tanie konstrukcje nie są tak dobre jak twój Asrock ( głównie w kwestii sekcji zasilania ) . - No i tu jest problem - musiałbym dużo wydać .. masz jakąś propozycje płyty jak p67 pro 3 na Z77 ? Sama wymiana 2500K na 4670K jest średnio sensowna , wydajność nie wiele większa a procki bardziej się grzeją przy OC - Wiem o "klejonym" IHS ,ale chyba jak ktoś ma dobre chłodzenie to nie ma aż takiej tragedii ? Do ilu podkręciłeś swojego 2500K ? - 4.0 Ghz więcej nie próbowałem - według mnie nie było sensu go "katować" dalej Pozdrawiam. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Daedalus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...