Skocz do zawartości
Daedalus

Zmiana platformy/upgrade - czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nazwa tematu już wiele mówi -  zastanawiam się nad sprzedażą  obecnych gratów i przejściem na Hasswella  + zmiana GPU - czy to ma sens  ?

Skąd w ogóle taki pomysł ?  = dopłata do wymiany nie jest za duża  + zależy mi na iGPU(mógłbym sprzedać p67 i dać płytę na np z68.ale wtedy   pakuje  gotówkę w "starego SB" :/)

Obecny PC :

i5 2500k

Mugen 2 rev.B

Asrock  p67 pro 3

8GB Ram

GTX 670 4GB

520W Corsair HX

Fractal R3

Z góry dzięki za jakiekolwiek opinie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz koniecznie wykorzystywać iGPU to kup płytę na Z77 i po kłopocie .

Choć tanie konstrukcje nie są tak dobre jak twój Asrock ( głównie w kwestii sekcji zasilania ) . 

GTX670 to nadal dobra karta , choć są już lepsze .

Sama wymiana 2500K na 4670K jest średnio sensowna , wydajność nie wiele większa a procki bardziej się grzeją przy OC .

Do ilu podkręciłeś swojego 2500K ? 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jak chcesz koniecznie wykorzystywać iGPU to kup płytę na Z77 i po kłopocie .

Choć tanie konstrukcje nie są tak dobre jak twój Asrock ( głównie w kwestii sekcji zasilania ) . 

- No i tu  jest problem - musiałbym  dużo  wydać .. masz jakąś propozycje płyty jak p67 pro 3 na Z77 ?

Sama wymiana 2500K na 4670K jest średnio sensowna , wydajność nie wiele większa a procki bardziej się grzeją przy OC - Wiem o "klejonym" IHS ,ale chyba jak ktoś ma dobre chłodzenie to nie  ma aż  takiej  tragedii ?

Do ilu podkręciłeś swojego 2500K ?  - 4.0 Ghz więcej nie próbowałem - według mnie nie było sensu go "katować" dalej

Pozdrawiam.

Edytowane przez Daedalus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi