krysztek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam Moje pytanie jest takie czy warto kupic Swiftech H220, słyszałem ze siadaja tam strasznie pompy wody.Prosze o jakies opinie na temat awaryjnosci. Ewentualnie jakies inne alternatywy takiego sprzętu. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 Spotkałem się z taka opinią H220/320 są na pewno wydajnymi urządzeniami ale ze względu na projekt i problematyczne napełnianie a zwłaszcza odpowietrzanie jak również wibracje pompy które są przenoszone na obudowę komputera przez socket procesora, problemy z wirnikami - trzeba się zastanowić nad sensem tego wszystkiego. Pompa do powiedzmy 1200 obrotów (pod warunkiem że nie ma jaj z wirnikiem) pracuje naprawdę wydajnie i to nawet z dwoma grafikami (GTX680 z blokami koolance). Jednak jakiekolwiek przekroczenie tej wartości nie tylko nie przynosi zauważalnego zwiększenia wydajności ale również powoduje zupełnie niepotrzebny hałas. Ogólnie pomysł był dobry a na pewno lepszy niż wszystkie AIO razem wzięte, Jednak umieszczanie pompy, która zawsze wibruje na czymś co te wibrację będzie świetnie przenosić (socket CPU) jest co najmniej chybione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 odpowiedź rzetelna, z sensem, na temat iiii.... spóźniona o jakieś 7 miesięcy :D 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Bywa i tak. Ostatnio zacząłem czytać forum (wiele ciekawych tematów do przyswojenia), przez te 7+ miesięcy głównie byłem skupiony na portalu. Co nie zmienia faktu że Swiftech H220 dalej widnieje w ofercie różnych sklepów. Może ktoś inny skorzysta - chłodzenia AiO to coraz częściej wybierane zestawy ;) Edytowane 12 Lipca 2014 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) To i ja odkopię temat i może komuś pomogę w podjęciu wyboru. Mam tego Swiftecha kilka miesięcy, wcześniej miałem potężną Noctuę NH-D14. Swiftech jest zawuażalnie wydajniejszy ALE... No właśnie, problemy z zapowietrzaniem pompy, kilka dni temu komp zaczął mi walić BSODy, nie wiedziałem o co chodzi i nagle patrzę a pompa nie działa i procek się przegrzewał. Myślałem że totalnie padła ale okazało się iż zapowietrzyła się po prostu , bo raz miała 0 RPM potem wbijała na 2300. Jakoś sama z siebie zaczęła działa znowu ale muszę dolać trochę wody destylowanej (to mi polecili w pomocy technicznej Swiftecha). Tak czy owak, to doświadczenie mnie mocno zniechęciło. Zastanawiam się nad złożeniem porządnego zestawu LC z możliwością rozbudowy o bloki wodne na GPU. Ewentualnie powrót do chłodzenia powietrznego, np Noctua NH-D15. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2014 WitAm Ja ma corsair h81i na i5 4690k. Wentylatory głośne powyżej 1000 obrotów (gry) ale temperatury spoko. Jeszcze nie podkręcalem proca, w pulpicie jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja bym miał spore obawy przed zakupem h220, po przeczytaniu tych wszystkich raportów o tym że padła pompka. Niektórym osobom kilka razy, po wymianie na nowe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 A moze ktos ma/korzysta ze swiezutkiego Fractal Kelvin S24/S36 ? Jakies opinie ? Poki co ze 4 sklepy maja to w ofercie, cena troche zaporowa bo 599pln w cooling.pl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) A moze ktos ma/korzysta ze swiezutkiego Fractal Kelvin S24/S36 ? Jakies opinie ? Poki co ze 4 sklepy maja to w ofercie, cena troche zaporowa bo 599pln w cooling.pl :|Dokładny test jeszcze się nie pojawił ale już są wyniki w tabelce 19 min ---edit--- Z tym chłodzeniem AiO jest jeden mankament. Ani to wydajne ani ciche :) Gdyby chłodnice 240/280 albo 360 dostała grubszą chłodnicę w zestawie taką jaką ma 120/140 byłoby to coś bardziej konkretnego. Oczywiści cena byłaby większą ale z tym idzie także komfort. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...