Skocz do zawartości
Skrzypi

ASUS GTX 760 w CrossFirex Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem posidaczem 2 kart ASUS GEFORCE GTX760 2GB OC model: GTX760-DC2OC-2GD5 chcialbym je dwie  podłączyć w technologii Crossfire ale jestem świezy i nie wiem od czego zacząć ? Proszę o pomoc....  Jakie komponenty muszę dokupić (złącżki ,kable czy cos) Czy jest to możliwe w ogóle ? Gdzie czego szukac i jak to podłączyć ?

Specyfikacja kompa to 

Procek :procesor INTEL Core i7-4770k 3,5GHz

Płyta : ASUS Z87-K 

Nie wiem czy zasilacz podoła : SilentiumPC DEUS 600W, certyfikat 80+ Bronze

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i wszelką pomoc 

Paweł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz jak chcesz zrobic crossfire na nvidii? Chyba SLI. Potrzebujesz mostek. Zasilacz bedzie mial ciezko. Sprzedaj te karty i kup jedna mocna. sli ma sens przy najmocniejszych kartach. W grach nie obslugujacych sli bedzies mial wydajnosc jednej karty. Masz zamiar grac powyzej fhd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie nie ma co stawiać CF/SLI, bo ma kiepska obsługę łączonych kart, tzn. drugi slot PCI-E x16 jest w wersji x4.

https://www.asus.com/Motherboards/Z87K/#specifications

Więc albo zmiana płyty na taką z możliwością SLI, albo sprzedać obie GTX 760 i kupić GTX 780.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi