MaciekCi Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Jak to zbyt wysokie spalanie ? Z tego co widzę jest limit 100kg/h , ale co ile sprawdzany ? Co godzinę ? Jeśli w pierwszej godzinie spalimy 101litrów a w drugiej 80 to już out, czy jak ? Co za popieprzeniec to wymyślił. Z góry ustalona liczba kilometrów do pokonania plus z góry ustalona pojemność baku zawsze da takie samo maksymalne spalanie, aby ukończyć wyścig, więc co to za debilne wymogi ? In order to promote fuel efficiency, fuel will be flow restricted to 100 kg/h above 10,500rpm;[87] below 10,500rpm a formula for the maximum flow must be applied based on the rpm in use Nie wiem co to ma na celu, mógłby ktoś to wyjaśnić jaki to ma wpływ na ekosystem jeśli spalam benzynę w tempie 100000000000 litrów na godzinę, a 10 litrów na godzinę, zakładając, że mam tyle samo w baku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Chodzi o to, że maksymalne chwilowe to 100kg/hr. Można cały wyścig jechać na 99kg/h (chociaż wątpliwa sprawa, że się dojedzie do mety hehe) i będzie ok, ale jak tam napisałeś raz 80, a raz 101 to już nie. Jaki sens? Niewielki. Ale co zrobić, eko[ciach!]lec wszędzie się wkradł :> pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Te limity sprawiają, że niedługo to będzie F1 - wyścig o kropelce... Nie obejrzałem live niestety, bo zdrowie zawiodło, ale mniej więcej jestem na bieżąco. V6 plus blender zdecydowanie na minus. To straszliwie nijaka kombinacja dźwiękowa, nie ma wycia i charakteru.Rotacje osobowe, pałam sympatią do Ferrari i życzyłbym sobie, żeby skopała RedBulla. Nie robi mi czy wygra Mercedes czy Williams, byleby nie mój anty-idol na V. Przy nim Lewis wcale nie działał mi na nerwy w swoim pierwszym sezonie. Edytowane 18 Marca 2014 przez Konar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Marussia przed Lotusem i Red Bullem w kwalifikacji, bardzo lubie te nowe przepisy :D Jak to zbyt wysokie spalanie ? Z tego co widzę jest limit 100kg/h , ale co ile sprawdzany ? Co godzinę ? FIA wymaga sprawdzania co 5 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Marussia przed Lotusem i Red Bullem w kwalifikacji, bardzo lubie te nowe przepisy :D FIA wymaga sprawdzania co 5 sekund. tutaj w miarę logicznie wyjaśnione: http://sokolimokiem.tv/?p=12065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (...)FIA wymaga sprawdzania co 5 sekund. Sokole oko twierdzi, że 5 na sekundę :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Ograniczenie przepływu paliwa (spalanie chwilowe) ma też za zadanie ograniczyć moc silników (wyrównanie stawki). RedBull przekraczając tą wartość zyskiwał widać wyraźnie (wyższą moc), aż tak zaryzykowali znając z góry konsekwencje. Przecież pamiętamy z testów, że RB10 był jednym z najwolniejszych bolidów na prostej (choć piekielnie szybki w szybkich zakrętach). Pamiętacie 1,5L, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik BMW Megatron? Inżynierowie wyciągnęli z niego 1300KM. Nic nie stoi na przeszkodzie aby z obecnych silników wyciągnąć powiedzmy 1000KM. Tylko, że wtedy 100kg paliwa na wyścig to byloby "odrobinę" za mało i całe to "eko" diabli by wzięli. A kto wie, zwiększenie mocy i prędkości obrotowej poprawiłoby dźwięk? Tak brzmiał Arrows A10B napędzany Megatronem: Edytowane 17 Marca 2014 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Jak by to jakieś elektryczne wyścigówki jechały na rozgrzewkę przed właściwym wyścigiem. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Jak by to jakieś elektryczne wyścigówki jechały na rozgrzewkę przed właściwym wyścigiem. :| Spokojnie, aż tak źle jeszcze nie jest ... :( http://youtu.be/dqIsFbdLJ7k?t=1m3s EDIT : Gdzie to ma antenkę ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Emocje jak na grzybach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Hehe :-D Zwróciliście uwagę, że przez cały wyścig nie pokazali tej grafiki (prędkość, rpm, hamulec, gaz) jak zwykle. Pewnie nie chcą straszyć :grin: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 bez v8 jest totalnie nudno wyscig kosiarek. po tylu latach ogladania zaczalem gdy dejmon hill jezdzil w wiliamsie jest totalna beznadzieja. gdyby nie botas to bym zalowal ze w ogole wstawalem tak wczesnie w niedziele zeby to obejzec. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Daniel Ricciardo zdyskwalifikowany za zbyt wysokie zużycie paliwa. Ten sport się skończył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) http://www.planetf1.com/driver/18227/9219998/Bernie-I-told-you-so To kiedy wracamy do V8? Kaske im obetna z kontraktow to sie zacznie. PS. Wyscig ogladalem 20min. W hiszpanskiej TV na full HD i dolby nie bylo prawie w ogole slychac bolidow. Liek WTF?! PIsk opon w boxach, whaaaaaat! Nie mowiac o tym ze F1 stracilo przez cholerne problemy z bolidami. Edytowane 18 Marca 2014 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 lepsze niż F1 obecnie. :D 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 ja dzisiaj mialem dosc po drugiej czesci kwalifikacji i poszedlem z dzieckiem na dwor. dopiero po 2h doogladalem 3 czesc. tego sie nie da ogladac totalna beznadzieja. gdzie ten przenikliwy dziwek? fuck you fia niech ich dziadow starych pieklo pochlonie. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 FOM też nie lepiej postęuje. Obecny live timing na Formula1.com to jakiś żart. Zamiast międzyczasów są jakieś niewiele mówiące kropki. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej - to płać: za m.in. międzyczasy i inne informacje z toru. Owszem w wersji premium jest kilka nowych bajerów, których nie było wcześniej. Berni po wizycie na torze w Malezji stwierdza już, że silniki już nie brzmią "tak źle". No tak, po co odstraszać inwestorów i ryzykować niższe stawki za kontrakty od właścicieli torów. Wyścig obejrzę sobie z powtórki na Polsat Sport News. Szkoda wydawać pieniędzy na płatne kanały. Pomyśleć F1 była kiedyś na TV4 i można ją było oglądać w spokoju i właściwych dla grand prix porach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Ale pory nadawania to związane są ze strefą czasową na danym torze a nie stacją TV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Z Felipe Massą pojechali jak ze szmatą :D Do tego mechanik w Sauberze wydmuchujacy płuca na hamulce w bolidzie Guttiereza. Ogólnie nuda. P.S. aktywowałem sobie te 14 dni okresu testowego na Ipla. Nadają w 720p. Na świeżo kupionym TV Samsunga UE48H6400 działa znakomicie. Wyścig za tydzień też obskoczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endymion Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Tiaaa, nie ma to jak retransmisja przerywana reklamami podczas której puszczają ci newsa o tym kto wygrał wyścig.... noż co za sku...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Jakie reklamy ?? Aktywujesz pakiet odnawialny: http://www.ipla.tv/pakiet/SPORT#/zawartosc Zanim upłynie 14 dni rezygnujesz i nie ponosisz żadnych kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Powtórka na Polsat Sport News jest przerywana reklamami i "Fleszem", w którym podają m.in. kto wygrał. Poza tym, pasek PSN zasłania pasek z informacjami F1. Jednym słowem Polsat to nędza - chcesz oglądać po ludzku - to płać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jak tam panowie widział ktoś wyścig kosiarek? Trzeba przyznać, że takiej akcji dawno nie było :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=lECNrKgt0A8 Można powiedzieć, że Maldonado wziął Gutiereza na kły ;) :lol: A co do GP Bahrajnu. Wyścig był wspaniały, niesamowita ilość walki kolo w koło. Williamsy, Redbulle, Force India, no i oczywiście Mercedesy. Walka Hamiltona z Rosbergiem to była wisienka na torcie :D Świetna, odważna i skuteczna jazda Ricciardo - emejzing :D Najciekawszy wyścig od lat, zapomniałem nawet o tym paskudnym dźwięku. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 podzielam twoje zdanie bylo super. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Twój Pan Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Berni po wizycie na torze w Malezji stwierdza już, że silniki już nie brzmią "tak źle". No tak, po co odstraszać inwestorów i ryzykować niższe stawki za kontrakty od właścicieli torów.Po pierwsze Bernie jest stary i głuchy, po drugie tych silników nie słychać, więc jak mógł stwierdzić że nie jest już tak źle? A skoro juz mowa o Bernim w Malezji... Pomachałem mu, licząc na to, że też mnie pozdrowi i wtedy cyknę mu fajną fotkę, ale to stary zgryźliwy dziad i udawał że nie widzi, więc zdjęcie tylko 'od tyłu' ;) . Jakiś czas temu obiecałem, że powiem co nieco o dźwięku tych nowych kosiarek, ale pokaże wam też kilka fotek: Oczywiście zrobiłem sobie sweet focie z paluchem pozując na miszcza. Szybkie zaklejanie napisu Brisgestone na 'symulatorze' ;) Ja też używam pasty Colgate ale się tym nie chwalę. A teraz won paszczury, zasłaniacie mi bolid. No, poszły sobie Członkowie Yakuzy też lubią F1. Jaki miszcz tacy fani #1 Jaki miszcz tacy fani #2 ups Też kiedyś będę taka duża! Crash kid #1 Crash kid #2 Ukłony Panowie, miszcz w drodze po zwycięstwo, hie hie hie ;) pstryk, pstryk Caterham wyprzedza Merca po zewnętrznej. A tutaj nie wiem kto kogo wyprzedza. #7 Kimi jedzie po lody. Kangury To po portugalsku znaczy "Team Orders"? Prysznic Walka na szczycie. Niebieski i czerwony robili więcej hałasu niż dziesięć bolidów. Bo żeby bolidy były głośne jak trzeba, powinni im zamontować takie nagłośnienie, takiej wielkości. I silnik z Airbusa. Brzmienie samo w sobie nie jest aż takie złe, na żywo jest nieco lepiej niż w telewizji, pomimo iż Medical Car jadący pełnym ogniem brzmi lepiej! Ale głośność, to jest dopiero porażka. Bolid najpierw widać, a potem słychać, a komentator zagłusza dźwięk silników. Nie widziałem ani jednej osoby z zatyczkami do uszu, co kiedyś było nie do pomyślenia - ciężko było o osobę bez zatyczek. Generalnie z dźwiękiem jest porażka, chociaż bolidy nadal zapindalają tak jak trzeba :) . A na koniec bonus: Tak wygląda Albert Park kilka dni po GP. Mozna sobie wszędzie chodzić i zwiedzać. Ścigają się tam co najwyżej rowerzyści. A pozostałości po oponach Pirelli pewnie jeszcze do dziś można zbierać na kilogramy. 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zdjęcie z puszką - mistrz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W dniu dzisiejszym Stefano Domenicali wyleciał z pracy. Fajnie byłoby gdyby Briatore wrócił do F1. Ewentualnie gdyby Rossowi znudziło się wędkowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Spoko, spoko. Chociaż ja liczę na jakieś świeże twarze. Briatore, Brawn spoko goście, ale Boullier i Horner pokazują, że wcale nie stare dziadki się sprawdzają. Może jest ktoś taki na horyzoncie? Co do Stefano - nie wiem, jak wygląda praca w Ferrari, ale wydaje mi się, że chyba trochę nie pasował do klubu piranii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W dniu dzisiejszym Stefano Domenicali wyleciał z pracy. Nareszcie,tylko dlaczego aż tak długo z tym czekali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...