Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam serdecznie, mam mały problem z formatowaniem dysku. Włożyłem dysk z windowsem7 do napędu, niby wszystko gra, ale przy wyborze dysku na którym ma zostać zainstalowany system nie ma opcji ''formatuj'' jest tylko ''odśwież'' oraz ''załaduj sterownik''. ps to raczej nie wina płyty* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Opcje zaawansowane (po prawej stronie)? Coś mi się nie chce wierzyć że nie możesz formatować partycji z poziomu instalatora Edytowane 11 Grudnia 2013 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Właśnie tej opcji nie mam :c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 A dysk jest widoczny w instalatorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 A dysk jest widoczny w instalatorze? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 daj prawidłowy link to zdjęcie z postu wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Czy jest opcja zainstalowania Windowsa na innej partycji, następnie poprzez właściwości>formatuj sformatować wcześniejszego windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zdjęcie robione nokią 3310? Instalator uruchomiłeś poprzez bootowanie z płyty czy z działającego systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zdjęcie robione nokią 3310? Instalator uruchomiłeś poprzez bootowanie z płyty czy z działającego systemu? włączyłem z działającego systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Czytać umi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olmas112 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 chyba nie zrozumiałem pytania ps. wysłałem zdjęcie w wyższej jakości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 "Aby wprowadzić zmiany w partycjach uruchom ponownie system Windows z dysku instalacyjnego" Musisz "zmusić" kompa do bootowania z płyty instalacyjnej Windowsa, wtedy będziesz mógł przeprowadzać operacje na partycjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Tak swoją drogą widzę że masz przecież partycje przywracania systemu. Po co chcesz zainstalować nowy system z innej płytki? Poszukaj na stronie producenta (pewnie w zakładce "do pobrania" => "utilities") program do przywracania systemu i go po prostu zainstaluj z tego instalatora, co masz na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wiesz, może on tam ma Viste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Można tak zgadywać :) Jeżeli faktycznie mu nie zależy na tym systemie na dysku to chyba najprościej włożyć Ubuntu LiveCD i całkowicie dysk sformatować. Wtedy instalka powinna ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Panowie nie będę zakładał nowego tematu, zapytam tutaj. Czy po formacie systemu pliki ukryte typu nfo czy thumb pozostaną nienaruszone? Znaczy się czy nie znikną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Po formacie znikają wszystkie pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wiem, że znikają ale nie chodzi mi o partycje systemową, tylko pozostałe, precyzyjniej w folderach z filmami mam ukryte te pliki nfo, czy thumb i o te mi chodzi konkretnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Znikną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Po formacie wybranej partycji znikają WSZYSTKIE pliki z tej partycji. Powiedzmy, ze masz system na C: a filmy masz na D:. Jak zaformatujesz C: to znika wszystko z C:. Zadne pliki z dysku D: nie znikną. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dzięki wielkie Kaszpir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...