Micho1010 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam.Posiadam nietuzinowy laptop z USA Averatec 3200.Jakiś czas temu rozlała mi się w nim matryca , na obecną chwilę posiadam wolny czas więc chciał bym ją wymienić, i tu pojawiają się schody.Mianowicie nie znalazłem nic w internecie na temat matrycy znajdującej się w tym lapku wiem tylko że posaida ona 12.1 cala jest matowa i wytrzymuję rozdzielczość 1024x728,po rozkręceniu dowiedziłałem się o wymiarach 12x13-100 oraz producencie ,,BOEhydis''(pierwszy raz słyszę :] )Niestety nie wiem jak sprawdzić ile pinowe jest wejśće w matrycy.Prosił bym o napisanie na co mam zwracać uwagę przy kupnie używanej matrycy bo słyszałem że inwenter może innej nie trawić.Dodam że Inwenter świetlówka oraz grafika jest ok.matryca jest tylko rozlana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Piny? Policz ;) złącza nie różnią się 2 czy 3 pinami a 10cioma. Więc raczej się nie pomylisz. Poza tym jak już rozebrałeś to powinien na niej być poza producentem ProductNumber i po tym wygooglujesz co to dokładnie jest i ile pinowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 ok dzieki kolego po wpisaniu w googlu coś sie dowiedziałem . Ale jescze jedna sprawa mnie trapi,jak bym chciał kupić matryce o identycznych parametrach (cale wejscie na 20 pin i wymiary panelu)to czy bym wybrał matrycę o słabszej rozdzielczości maxymalnej np.800x600 czy inwenter by nie odrzucił takiej matrycy jak sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Inwerter napewno "by nie odrzucił" ponieważ jest to urządzenie zasilające świetlówkę. Matryca może działać a może być problem. Każda inna 12.1 XGA 20pin powinna pasować, na allegro masz pełno tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...