PanRafall Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Jako, iż Macho BW jest niedostępne, szukam jakiegoś innego wydajnego chłodzenia pod i5-4670, obudowa to Fractal Define R4, miejsce na chłodzenie to około 180 mm. Myślałem nad, ale to tylko sugestie jak ktoś ma inne pomysły to proszę podać Raijintek EreBoss Be Quiet! Dark Rock Advanced Be Quiet! Dark Rock 2 Zalman CNPS14x W sumie to nie ważna jest głośność, bo jakoś te 10dB różnicy pomiędzy macho WB, a np. EreBoss w wyciszonej obudowie R4 nie zrobi za dużo, przynajmniej tak myślę. Budżet to jakieś 230-250 zł, może być coś tańszego, bo nie będę robił OC pod 5 Ghz, tylko pod 4,5Ghz max jak szczęście dopisze , wiec prosiłbym o coś co wytrzyma w stresie te 4.5Ghz. @edit W sumie to nie wiem czy dopłacić do Noctua NH-U12S, bądź Noctua NH-U12P SE2 - 2x120mm Bo ten EreBross powinien spokojnie wytrzymać te 4.5Ghz, no i nie wiem czy dopłacić te 150 zł. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez PanRafall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...