Skocz do zawartości
Narandal

(OC) i5-3570k na Gigabyte Z77X-UD5H

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was znający j.angielski mógłby mi streścić jaki był finał problemu użytkownika o nicku " adc1986" na tej stronce: http://forums.tweaktown.com/gigabyte/50185-ga-z77x-ud3h-wont-boot-new-build-2.html

Wiem że płyta to UD3H ale wyskakują mu te same błędy co mi (tyle zrozumiałem). W czym tkwił problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję temat ze względu na nowe informacje.

byłbym ostrożny co do winy płyty. może sklep w którym ją kupiłeś będzie miał innego procka i płytę na testy. jeżeli kupiłeś z netu to też bym poszukał i sprawdził zanim ją odesłał. skoro kontroler pamięci jest w procku to tutaj bym upatrywał źródło problemu zwłaszcza że jak twierdzisz przed cięciem działało jak należy. 

Trafiony zatopiony.

Dokładnie jak zaodrze244 pisze.

Zapewne płyta wróci z serwisu z adnotacją: sprawna.

Płyta wróciła z adnotacją: sprawna

Udało mi się sprawdzić płytę z innym procesorem i wszystko działało jak należy.

Póki co nie zauważyłem innych niesprawności poza brakiem możliwości instalacji pamięci w dualu.

Procek (teoretycznie) nadal jest na gwarancji więc jak uda mi się go posklejać to spróbuje czy przejdzie to w serwisie :)

Teraz jednak mam pytanie: Jak sprawdzić czy coś więcej nie zostało uszkodzone podczas ściągania czapy? Jakiś program?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi