matrix14 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Poszukuje jakiegoś dysku do komputera, będą na nim zdjęcia, filmy itd... Spodobał mi się Transcend Storejet 25H3, ponieważ jest cały w gumie, USB 3.0. Ale jest już chyba troche stary. Nie wiem czy istnieją dyski przenośne z czujjnikiem swobodnego opadania, ale było by to mile widziane (poprzedni dysk WD my Passport Essentials 1 TB, leżał na biurku podłączony do kompa, otwierałem szuflade i booom, dysk na śmietnik ... ). Czyli: Najlepiej 1 TB Z dobrą obudową (żeby to nie była jakaś tandeta, może być cały w gumie) USB 3.0 (z w miare szybkimi transferami) Bardzo mile widziany czujnik swobodnego opadania Wiem że istnieją podobne tematy, ale nie znalazłem dokładnie takiego jak chciałem... Aaaa i cena, to do 300 PLN. ( jeżeli będzie się opłacało dołożyc to jestem w stanie dać więcej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 ..(poprzedni dysk WD my Passport Essentials 1 TB, leżał na biurku podłączony do kompa, otwierałem szuflade i booom, dysk na śmietnik ... ). A mój Passport właśnie coś takiego przetrwał i działa do dziś (ok dwóch lat). Czy dysk przeżyje taki upadek to kwestia przypadku/szczęścia i nic więcej. Wytrzymałe na wstrząs są tylko SSD. WD Passport to jeden z najlepszych na rynku i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrix14 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Czyli wtedy wybrałem dobry dysk A w jakiś dyskach instaluja te czujniki swobodnego opadania ? Czyli zwykły My Passport ? Bo ultra daje tylko kodowanie, co mnie nie interesuje. A Slim co daje ? Metalowa obudowe i coś jeszcze ? Teraz jak patrze na jakiś angielskich/amerykańskich recenzjach to odczyt pliku na WD Passport Ultra koło 85 Mb/s a na Slim 150 Mb/s 0.o Edytowane 13 Grudnia 2013 przez matrix14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zależy czy mierzony. Jak np Cristal Disk Mark lub AsSSD to będzie maksymalny transfer a jak HDTune to będzie średni (chyba że zobaczysz cały wykres z minimum i maksimum). Te 150 to jakieś mało realne mi się wydaje, podaj link. Mój Passport zwykły ma 110MB/s w Cristal Disk Mark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrix14 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Kurde, nie moge tamtej strony znaleźć, ale poszukałem i znalazłem gdzie indziej i jest 107,7 Mbps http://reviews.cnet.com/hard-drives/wd-my-passport-slim/4505-3186_7-35827183-2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Czyli tak jak mój i to by się zgadzało. Różnice głównie w obudowach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrix14 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zamówiłem już wcześniej tego Slim1 TB, zobaczymy jak pójdą testy. A czym najlepiej sprawdzać ? Jakim programem ? TO podrzuce tutaj wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 HD Tune pokaże wykres od najszybszego początku dysku aż do najwolniejszego na końcu i obliczy średnią. Można przetestować też CristalDiskMark/As SSD ale random w wypadku dysku zewnętrznego i tak jest bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrix14 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...