Skocz do zawartości
bboy_cuba

Zestaw do gier 3000 - 3300 zł, sensowny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich chciał bym zapytać co myślicie o poniższym zestawie. Składając go sugerowałem się zestawami i testami z purePC.

Zestaw ma posłużyć przedewszystkim do gier filmów oraz przeglądania internetu.

ASRock Z87M Extreme4                    /ASRock Z87 Extreme4

2GB MSI Radeon R9 270 Gaming 2G   /Gigabyte GeForce GTX 760 Graphics Card 2GB

Intel Core i5-4670K

RAIJINTEK EreBoss Heat Pipe CPU Cooler

Seagate Barracuda 500 GB,Internal,7200 RPM,3.5" ST500DM002 /może do tego jeszcze jakiś SSD

GSkill F3-2133C9D-8GXL

Corsair Builder Series 500CX 500W 80+ Bronze

Chciał bym się zmieścić w budżecie 3000-3300

Z góry dziękuje za odpowiedzi. Ostatnią "paczkę" składałem 7 lat temu także jestem trochę nie na czasie Dołączona grafika i będe wdzięczny za każdą pomoc.

Edytowane przez bboy_cuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć, że jak podkręcasz to będzie w miarę ok, a jak nie, to do gier lepszym wyborem będzie dorzucenie do karty graficznej.

Ogólnie w tej cenie udało mi się zmontować korzystniejszy zestaw:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVjT0OwjAMhe$iuUL5T8odECMDYojSDFVLi5pWCBB3xzHNiFQG58Wfn$1ecJvGZulm2J9Ba6egQlEsi1QOhX2JRVFSm0KM4VmUoQ1LHdtclwrafkwhp!bNUuzH$!$rIQ4!H5cuI2fomCsWUdMrS1$TXHBy2e1Ba1harhgGUlDA5Gd$7KaYEHGxgkMbUxvDcyAjMzsucXLvet!cep!GB2IG7w9YMlDa

Jakbyś nie chciał tyle wydać na raz, to możesz przyoszczędzić na pamięci, kupując 1 moduł 4gb, a kolejny później. Druga opcja to rezygnacja z OC i ze schładzacza w tej chwili. To pozwoli zbić cenę o ok 300zł.

Kolejne oszczędności, mniej spektakularne, to zakup tańszego zasilacza i tańszego producenta karty graf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta matx ma pewne ograniczenia, najpoważniejsze to takie, że większe chłodzenie, siedzi niemal na grafice, http://im.bilderkiste.org/3132990180281/Fractal_Arc_Mini.jpg

Jeśli podstawka cpu będzie odrobinę bliżej niż na płycie z linka, chłodzenie może się nie zmieścić. Jeśli wybierasz obudowę matx, płyta musi być matx, jeśli nie masz parcia na małą obudowę, weź płytę atx..

Edytowane przez Klaus
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi