bboy_cuba Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich chciał bym zapytać co myślicie o poniższym zestawie. Składając go sugerowałem się zestawami i testami z purePC. Zestaw ma posłużyć przedewszystkim do gier filmów oraz przeglądania internetu. ASRock Z87M Extreme4 /ASRock Z87 Extreme4 2GB MSI Radeon R9 270 Gaming 2G /Gigabyte GeForce GTX 760 Graphics Card 2GB Intel Core i5-4670K RAIJINTEK EreBoss Heat Pipe CPU Cooler Seagate Barracuda 500 GB,Internal,7200 RPM,3.5" ST500DM002 /może do tego jeszcze jakiś SSD GSkill F3-2133C9D-8GXL Corsair Builder Series 500CX 500W 80+ Bronze Chciał bym się zmieścić w budżecie 3000-3300 Z góry dziękuje za odpowiedzi. Ostatnią "paczkę" składałem 7 lat temu także jestem trochę nie na czasie i będe wdzięczny za każdą pomoc. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez bboy_cuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) oc procesora rozumiem planowane? Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboy_cuba Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 chce zostawić sobie furtkę na przyszłość, a tak generalnie to co można o tym zestawie powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jesteś pewien, że chcesz płytę mATX? Niedużo drożej powinien być dysk 1TB. Na pamięci pewnie możesz trochę oszczędzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak23 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Spokojnie możesz dać lepsza kartę graficzną np. Jakiegoś gtx 760. Sam planuje kupić komputer w podobnej cenie ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Można powiedzieć, że jak podkręcasz to będzie w miarę ok, a jak nie, to do gier lepszym wyborem będzie dorzucenie do karty graficznej. Ogólnie w tej cenie udało mi się zmontować korzystniejszy zestaw: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVjT0OwjAMhe$iuUL5T8odECMDYojSDFVLi5pWCBB3xzHNiFQG58Wfn$1ecJvGZulm2J9Ba6egQlEsi1QOhX2JRVFSm0KM4VmUoQ1LHdtclwrafkwhp!bNUuzH$!$rIQ4!H5cuI2fomCsWUdMrS1$TXHBy2e1Ba1harhgGUlDA5Gd$7KaYEHGxgkMbUxvDcyAjMzsucXLvet!cep!GB2IG7w9YMlDa Jakbyś nie chciał tyle wydać na raz, to możesz przyoszczędzić na pamięci, kupując 1 moduł 4gb, a kolejny później. Druga opcja to rezygnacja z OC i ze schładzacza w tej chwili. To pozwoli zbić cenę o ok 300zł. Kolejne oszczędności, mniej spektakularne, to zakup tańszego zasilacza i tańszego producenta karty graf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboy_cuba Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 4 gb ramu wydaję mi się trochę mało na tym nie będę oszczędzał. Pomyślę o innej karcie graficznej co mogli byście mi polecić mogę trochę dołożyć do tego. I jak oceniacie tą płytę główną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Płyta matx ma pewne ograniczenia, najpoważniejsze to takie, że większe chłodzenie, siedzi niemal na grafice, http://im.bilderkiste.org/3132990180281/Fractal_Arc_Mini.jpg Jeśli podstawka cpu będzie odrobinę bliżej niż na płycie z linka, chłodzenie może się nie zmieścić. Jeśli wybierasz obudowę matx, płyta musi być matx, jeśli nie masz parcia na małą obudowę, weź płytę atx.. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboy_cuba Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 a jaką płytę mógł byś ewentualnie polecić? Nie zależy mi na małych rozmiarach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 To samo bez "M", bum wspomniana w poscie #6 wersja Pro4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboy_cuba Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zrobiłem mały update jak teraz to wygląda i czy jest sens zamieniać ram na jakiś tańszy wolniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/oNJFRs/ Edytowane 15 Grudnia 2013 przez 05k4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 RAIJINTEK EreBoss Heat Pipe CPU Cooler Ja bym brał raczej Macho 120 rev. A (nowa rewizja z super cichym wentylatorem) ale jak ktoś lubi suszarki to cóż, jego wybór ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...