Paputt Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam, piszę ten temat bo mam zamiar złożyć sobie komputer, wstępnie już części powybierałem, ale właśnie chciałbym się upewnić i usłyszeć opinii innych na temat tych rzeczy co sam sobie wybrałem, może akurat ktoś mi coś doradzi, dopowie co zmienić czy coś. Także zacznijmy od płyty głównej, planowałem taką : co sądzicie? Kolejnym punktem w mojej układance jest procesor - Intel Core i5 4670K 3,40 GHz BOX. Jeżeli chodzi o zasilacz: ten albo ten (ale chyba ten pierwszy bardziej przemawia do mnie) Ram: prawdopodobnie te ewentualnie te Karta graficzna, tutaj mam największy dylemat, rozmyślałem nad takimi wariantami: Pierwszy wariant: Drugi wariant: Trzeci wariant: Czwarty wariant: Jeżeli chodzi o te karty graficzne to wiadomo, temperatury, wydajność/cena - którą by się najbardziej opłacało? Z tego co słyszałem najlepsze chłodzenie ma ta propozycja od Gigabyte, więc najkorzystniej ją kupić? Co do dysków, napędów - narazie nie będę nic kupował, mam dwa dyski sata II z poprzedniego komputera, także na chwilę obecną zostanę przy nich, może później z czasem się je zmieni na coś lepszego. Jeszcze własnie ten monitor, wybrałem coś takiego wydaję mi się że w parametrach i w tym opisie daje radę. Także podsumowując, chętnie usłyszałbym opinię na temat tego zestawu kogoś kto się bardziej zna i w razie czego, może jakiś porad, zaleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ja bym brał 1 wariant lub 4 karty graficznej, bardziej ten 4. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez koniMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paputt Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Właśnie co do karty, to wybór padnie chyba na wersję od Gigabyte, pomimo tego że te Gainwarda jakoś tak mega mi się podobają z wyglądu (phantom ;o) - no ale jak wiadomo, to nie ma mi się podobać tylko po prostu dobrze działać. Jakby ktoś chciałby jeszcze wyrazić swoje zdanie na temat karty, czy tam innych podzespołów to chętnie usłyszę opinie, także no pozdrawiam i z góry dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...