uszek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 jak mozna wyciszyc dysk(chodzi mi o to aby np zdefragmentowac itp.) I czym najelpiej to robic!! Ps.poza tym chce podwiesic dysk na dwoch tasmach gumowych w ten sposób ze po dwie tasiemki przykrece do dysku z kazdej strony i do mocowania na dysk tak ze bedzie on wisiał!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie wiem jak deframentując dysk chcesz go jednocześnie wyciszyć :?: Chyba że miałeś na myśli programowe wyciszanie dysku :?: Istnieje taka możliwość ale nie radzę korzystać(na stronie producenta dysku powinien znajdować się odpowiedni program którym wyciszysz o te 2dB dysk ale kosztem dużo niższego czasu dostępu). Najepszy sposób to kupić odp. matę wyciszającą, położyć na dnie obudowy ze dwie warstwy, wyjąc dysk z kieszeniu czy gdzie ty go tam trzymasz i położyć na tej macie, efet końcowy nieporównywalny!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Najlepszym spsobem na uciszenie dysku jest taki maly program Silent HHD System Works 2.3. Nie pamietam stronki na googe poszukaj... I pamietam mialem tez program na uciszanie psa i siostry, ale gdzies zgubilem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 burro i na jakiej zasadzie ten programik działa?? Edit I nie moge tego programiku znalezc!!!jakbys mógł gdzies wrzucic albo na maila!!(jak sie zmiesci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A na co chcesz - siostre brata czy psa ??...... ja sobie jaja robilem.... sorx jak mi uwiezyleś.... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Heh powiedzmy ze uwierzyłem ale ja serio sie pytam co zrobic zeby ten dysk tak nie mielił tam w srodku!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 :idea: poszukaj na stronie producenta dysku odpowiednich progsow - bo sporo nowych dyskow mozna przelaczac miedzy trybami wydajny/glosny <-> wolniejszy/cichszy (tak w uproszczeniu) - inna sprawa ze czesto nie widac (slychac) roznicy a jak to jakis stary dysk to najlepszym rozwiazaniem wymiana na nowy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Dysk jak wentylatorek: Pusc go na 5V. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Jak niby??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Oj no, zartuje tylko. Przeciez do dysku dochodzi i 5V i 12V. Nie sciszysz go poprzez obnizenie napiecia. Moze wpakuj go w jakis pojemnik jesli rzeczywiscie Ci tak strasznie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...