mattis21 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam mam następujący problem, otóż mam dość starego laptopa a dokładniej Fujitsu Siemens model LIFEBOOK E8020 i chce na nim ponownie zainstalować windowsa XP, poprzednio też był XP,tyle że coś się po prostu popaprało w nim (laptop nie był mój), w czasie instalacji pokazuje,że system nie wykrywa dysku twardego, próbowałem zainstalować win7 tak żeby sprawdzić czy uda się i udało się, laptop jakoś działa ale bardzo zamula i nie mogę się łączyć przez sieć bezprzewodową. Podłączyłem dysk z owego laptopa do innego i tam również w czasie instalacji systemu XP nie wykrywa dysku a w win7 wykrywa bez problemu. Jaki może być tego problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Przełącz dysk z tryb ide, kompatybilny lub jak się on będzie nazywał. Robisz to biosie. Lepszym wyjściem jest zapodanie sterowników trybu tekstowego do kontrolera. Należałoby te sterowniki zintegrować z płytą instalacyjną WinXP. Do zrobienia za pomocą nlite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jakie to są sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) SATA HDD Driver http://support.fujitsupc.com/CS/Portal/supportsearch.do?srch=DOWNLOADS&Series=E%20Series&Model=E8020&ProductType=Notebook%20PC Edytowane 17 Grudnia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Rozumiem,czyli ściągnąć ten sterownik, wgrać go przez nlite,nagrać płytkę i brać się za instalację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Okej udało mi się zainstalować windowsa,tylko teraz jest taki problem,że nie wykrywa sieci bezprzewodowej a sterowniki są zaintalowane oraz wi-fi działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...