LuKe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 a ja juz zaczalem ramki monitora szukac ty masz zrobic zdjecie aparatem a nie PrintScreenem , hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 To trzeba było tak od razu :) Chociaż nie wiem czy też cokolwiek Wam to da ( cyfrak niestety kiepski ). Ta niebieska rozmyta kropka to dioda monitora, pozostałe kropki to wina aparatu http://wstaw.org/m/2014/01/14/IMG_0002.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Print Screen... Hehehe, nawet nie wiecie jak się uśmiałem! Przepraszam :) Chodzi o to, żebyśmy zobaczyli czy monitor (MONITOR A NIE TWÓJ PULPIT) przy zgaszonym świetle i wyświetlaniu czerni świeci i razi czy nie. Więc zrób tak: UWAGA, BARDZO DOKŁADNA INSTRUKCJA! 1. Wyciągnij i przygotuj aparat do zrobienia zdjęcia. 2. Wstań, podejdź do wyłącznika światła i go wyłącz. Wróć przed monitor. 3. Włącz załóżmy wygaszacz (tak, aby cały ekran był CZARNY). 4. Przy zgaszonym świetle i wyświetlonym czarnym kolorze na ekranie weź aparat w rękę i zrób zdjęcie. 5. Zrób zdjęcie od dołu monitora. 6. Zrób zdjęcia pod kątem z boku monitora. 7. Ciesz się po podziękowaniach użytkowników forum za włożony trud w tą czynność. Bardziej łopatologicznie się nie da... Ale dzięki z góry :D EDIT: To trzeba było tak od razu Chociaż nie wiem czy też cokolwiek Wam to da ( cyfrak niestety kiepski ). Ta niebieska rozmyta kropka to dioda monitora, pozostałe kropki to wina aparatu http://wstaw.org/m/2014/01/14/IMG_0002.jpg Gacek, ale ty w ogóle włączyłeś ten monitor? Fotka w ciemności powinna wyglądać CO NAJMNIEJ tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jak widać dioda na monitorze świeciła na niebiesko więc monitor był włączony :) A mówiłem że proszę o łopatologiczne instrukcje no :D Fotkę zrobię dziś jak już będzie ciemno - wczoraj już spałem na 1 oko jak robiłem więc wybaczcie nieścisłości :) A robiłem tak jak pisałeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lain Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 @gacek83, chodzi o to, ze w ciemnym pomieszczeniu (bez zadnego swiatla), monitor wyswietlajacy tylko czarny kolor ma rogi ekranu nieco jasniejsze, a tego nie widac na tym zdjeciu co wstawiles. Byc moze trafiles na dobra sztuke :). Z ciekawosci - gdzie kupiles ten monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Monitor kupiłem w sklepie u znajomego :) Zrobię fotki dziś jak tylko zrobi się ciemno na dworzu i wstawie je w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 @gacek83, chodzi o to, ze w ciemnym pomieszczeniu (bez zadnego swiatla), monitor wyswietlajacy tylko czarny kolor ma rogi ekranu nieco jasniejsze, a tego nie widac na tym zdjeciu co wstawiles. Byc moze trafiles na dobra sztuke . Z ciekawosci - gdzie kupiles ten monitor? Ty za to nie trafiłeś. W zupełnej ciemności widać, że czerń nie jest całkowicie czarna, tylko ciemnoszara/granatowa - z powodu podświetlenia matrycy. A to, o czym Ty mówisz, to tzw. backlight leakage, czyli jaśniejsze plamy na krawędziach (nie tylko rogach) ekranu, których powodem jest kiepskie spasowanie elementów monitora (wtedy odrobina światła może "wyciekać" pomiędzy ramką, a matrycą). Monitor wykonany w 100% poprawnie nie będzie miał żadnych takowych objawów. Tutaj przykładowe zdjęcie: http://www.tftcentral.co.uk/images/dell_up3214q/P1040470.JPG gacek - postaraj się zrobić zdjęcie tak, by efekt był podobny do tego przykładowego zdjęcia, czyli 100% czarna ramka i lekko jaśniejsza matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Link jaki zamieściłeś nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Link jaki zamieściłeś nie działa.Też tak myślałem, ale wystarczyło F5 i jest ok. Gdyby nie pomogło - reupload: http://i.imgur.com/uxO7Ra3.jpg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Teraz jest ok. Nie wiem czy moim cyfrakiem osiągnę takie zdjęcie, ale spróbuje. Zobacze co da się zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lain Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) @Dammeron Nie wiem jak Panowie wyzej, ale mi chodzilo wlasnie o to co napisalem. Chociaz przyznaje, mam bardzo mala wiedzie na temat monitorow i pewnie stad te niescislosci... Edytowane 15 Stycznia 2014 przez lain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Akurat ten Eizo nie smuży, czerń też nie jest fioletowa. Aczkolwiek srebrzenie widać (a to podobno jeden z najlepszych IPS gdzie srebrzenie jest mocno zredukowane) Tak z ciekawostek, to na innym forum jeden user pisał, że na EIZO CX nie ma już zupełnie srebrzenia, pomimo IPS - ale to inna klasa i kasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Lepszych fotek nie zrobie - teraz widać co ekran a co nie :) http://wstaw.org/m/2014/01/15/IMG_0001.jpg http://wstaw.org/m/2014/01/15/IMG_0001_1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) FS 2333 u mnie Zdjęcie nieco przejaskrawione. Na żywo wygląda to tak, że lewy dolny róg bardziej nieco świeci, reszta jest ciemnoszara. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Mam małe pytanko odnośnie tego monitora. Mianowicie mam obecnie Win XP 32 bit i w OSD monitora mam nieaktywne praktycznie wszystkie funkcje w zakładce " Color " - aktywne jest tylko wybieranie rodzaju profila koloru oraz jasność. Monitor podłączony jest do karty Radeon 5850 Toxic za pomocą DVI. Nie mam do niego zainstalowanych żadnych sterowników. Dlaczego w/w opcje są nieaktywne? Edytowane 15 Stycznia 2014 przez gacek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 A przy wyborze profilu nie masz może opcji "user" albo czegoś wskazującego na 'ustawienia własne'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Mam User 1 i user 2 ale nie włączałem tego. Obecnie używam sRGB. . I eureka :) Po włączeniu User 1 opcje aktywowały się :) Dzięki :) Mam teraz tylko jeszcze 1 pytanie - jak ustawić opcje Saturation, Hue oraz Contrast Enhancer ? Edytowane 15 Stycznia 2014 przez gacek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 A to już popatrz w instrukcji. Nie znam menu EIZO na pamięć. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Tylko że ja właśnie napisałem co jest w menu EIZO a w instrukcji nie ma jak to najlepiej ustawić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Na Prad.de są optymalne ustawienia, wejdź i poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Tak z ciekawostek, to na innym forum jeden user pisał, że na EIZO CX nie ma już zupełnie srebrzenia, pomimo IPS - ale to inna klasa i kasa. Nie srebrzy. Jest zastosowany kosmiczna technologia NASA ( ), podobna do starych A-TW z Nec 2490. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donvitobandito Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Wybór oczywisty, jeżeli grasz w dynamiczne gry (fps,rts)to zdecydowanie ASUS. Jeżeli grasz we wszystko po trochu to też zdecydowanie ASUS. Eizo to shit jeżeli chodzi o monitory gamingowe. Poczytaj, wszystko masz w internecie. Szerzej na ten temat rozmawialiśmy na forum mva, nie chce mi się kopiować linków ;) Kopalnią wiedzy jest też prad.de ale tam już musisz poszukać trochę w forach. pzdr. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Z kopalniami (niekoniecznie wiedzy) masz widać dużą styczność, skoro tak lubisz kopać i odkrywać stare tematy. Dyskusja w tym miejscu już się zakończyła prawie miesiąc temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donvitobandito Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 @Dammeron Skoro dla Ciebie zakończyła się dyskusja to ok.. Tylko po co odpisujesz, sam sobie wtedy zaprzeczasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...